Aprovada la PNL del PP que sol•licita l’incremet d’ATES i personal docent de suport especialitzat als centres educatius de les illes

Aprovada la PNL del PP que sol•licita l’incremet d’ATES i personal docent de suport especialitzat als centres educatius de les illes

EIVISSA, 21 / 10 / 16.- La Comissió d’Educació va aprovar ahir els tres punts de la PNL presentada pel grup parlamentari popular referits a la necessitat d’augmentar el personal docent de suport especialitzat als centres educatius de les illes amb caràcter d’urgència.

Concretament, la proposta es referia a què el Govern de les Illes Balears incrementi i cobreixi llocs de feina de personal de suport especialitzat (ATEs, PTs, ADs, ALs, …), en nombre suficient per donar cobertura mínima suficient a tots els nins i nines amb necessitats especials educatives, durant la seva jornada escolar, en els centres públics i privats concertats de les Illes Balears, així com que es crei una borsa complementària d’ATES, amb places dotades i vacants per a cada illa, a disposició de la conselleria d’Educació per a la seva gestió, a fi que pugui cobrir de forma immediata necessitats sobrevingudes urgents. El darrer punt demana que el Parlament de les Illes Balears insti el Govern de les Illes Balears a dur a terme totes aquestes actuacions a la major urgència possible.

La diputada popular Sara Ramón ha reiterat que aquest curs escolar 2016-2017 s’ha iniciat amb importants mancances de planificació i recursos de personal de suport dedicat a cobrir les necessitats especials dels nins i nines, principalment Auxiliars tècnics educatius (ATES), pedagogs terapeutes (PTs), experts en Audició i Llenguatge (AL), intèrprets de sords i personal d’atenció a la diversitat. “Aquest és un personal imprescindible per tenir cura adequada d’aquells infants que per les seves circumstàncies personals estan necessitats d’una ajuda educativa especial, l’anterior legislatura amb el Partit Popular es va incrementar el nombre d’Auxiliars Tècnics Educatius en plantilla i es millorà la distribució pels centres de les diferents illes. i es va aprovar i dotar la Conselleria d’Educació d’una borsa complementària i vacant de places d’ATEs amb la voluntat de facilitar la cobertura de les futures necessitats. Hem de seguir treballant en aquesta línia i evitar que es tornin a repetir situacions com la viscuda durant l’inici d’aquest curs escolar amb greus mancances que s’han de cobrir urgentment”.

 

REBUTJADA UNA PNL REFERIDA ALS PROGRAMES DE MILLORA EN L’APRENENTATGE

Per altra banda, la Comissió d’Educació va rebutjar una PNL presentada per la diputada Sara Ramón en la que es demanava que es reduesca el nombre d’alumnes per accedir als programes de millora a l’aprenentatge, passant d’un mínim de 10 a un mínim de 5.

I és que tal com explica Ramón, els programes de millora de l’ aprenentatge i del rendiment són una mesura específica d’atenció a la diversitat que s’han de desenvolupar a partir de segon curs d’educació secundària obligatòria i són un eina útil i eficaç d’educació inclusiva. A l’ordre del Conseller d’Educació i cultura del 23 de maig, l’annex 3, on fa referència al nombre d’alumnes necessaris per accedir a aquestos programes, es marca un mínim de 10, per lo que molts de grups de 7 o 8 alumnes s’han quedat sense aquesta opció, amb el perjudici que això representa per aquests alumnes a l’hora de passar a quart i obtenir el títol de graduat en educació a secundària.

Ramón lamenta que la seva proposta no hi hagi surtit endavant, ja que “l’educació inclusiva s’assumeix com un dret de tots els alumnes i les escoles ordinàries amb aquesta orientació inclusiva representen el mitjà més eficaç per combatre actituds discriminatòries construint una societat integradora i aconseguint una educació per a tots”.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *