El PP d’Eivissa demana la dimissió de la Delegada d’Educació per mentir als pares i mares d’alumnes i per no impedir les retallades de PT’s i ATE’s en els nostres centres educatius fetes per Francina Armengol

El PP d’Eivissa demana la dimissió de la Delegada d’Educació per mentir als pares i mares d’alumnes i per no impedir les retallades de PT’s i ATE’s en els nostres centres educatius fetes per Francina Armengol

EIVISSA, 13, setembre, 2016.- El coordinador de la Comissió d’Educació del PP Eivissa, Santi Mari, junt amb la secretaria general del partit, Ana Costa, i la diputada regional i membre de la Comissió d’Educació del Parlament de les Illes Balears, Sara Ramón, han comparegut en roda de premsa per demanar la dimissió de la Delegada d’Educació “per mentir als pares i mares d’alumnes, per no impedir les retallades de PT’s i ATE’s i la supressió dels intèrprets de signes a l’alumnat amb dèficit d’audició en els nostres centres educatius fetes per Armengol”. Entre altres motius per demanar la seva dimissió, Marí ha senyalat també que Margalida Ferrer ha de dimitir per mentir i justificar que no es pot contractar els ATE’s necessaris per la Llei Montoro i per la seva manca de planificació i de gestió: “amb centres que encara estan en obres, aules sense el mobiliari, menjadors escolars sense el conveni del càtering signat, no s’han suprimit les barreres arquitectòniques dels centres, centres que necessiten reformes urgents i no s’han fet, nul·la reclamació i exigència de nous centres educatius a Eivissa, etc. Els Eivissencs necessitem una Delegada d’educació que defensi les millores necessàries per a tenir una educació inclusiva i de qualitat a Eivissa i no una delegada que diu el que li diuen que ha de dir des de Mallorca i que abaixa el cap”, ha assegurat.

Per al coordinador de la Comissió d’Educació dels populars, la Delegada d’Educació menteix quan vol fer veure que hi ha els mateixos ATEs (diu que n’hi ha 50 a Eivissa i Formentera) “quan l’evolució dels ATEs 2008/2015 demostra que nosaltres (el PP) deixarem 55 ATEs per Eivissa i Formentera. On són, per tant els 5 ATEs que falten? És sa pregunta que li fem a sa Sra. Delegada. Suposem que no haurà estat en Montoro el que ha suprimit aquests 5 ATEs… “

I és que, ( tal com es pot comprovar al quadre adjunt que es pot consultar AQUÍ) al curs 2010/2011 (Govern Socialista) hi havia 189 places d’ATE’s a Balears, de les quals 186 estaven dotades. A Eivissa i Formentera n’hi havia 39 creades i 39 dotades. Mentre que el curs 2014/2015, el darrer any de govern del PP, a tot Balears hi havia 280 places creades, 269 dotades i a Eivissa i Formentera 55 creades i 53 dotades. En l’anterior legislatura el Govern del PP va crear una borsa de places a funció pública  per a anar dotant les places d’ATE a mesura que es necessitaven. Això va agilitzar molt el procés per cobrir les baixes o necessitats. “Tot això el que ens demostra és que no contracten més ATEs, PTs i Intèrprets en llenguatge de signes per “manca de Voluntat Política””

Per tot això des del PP d’Eivissa es demana la contractació urgent dels PT’s necessaris per poder atendre correctament tot l’alumnat de necessitats educatives especials de tots els centres educatius d’Eivissa. La restitució dels intèrprets de signes a tot l’alumnat que presenta dèficit auditiu, així com la immediata dotació en la Plantilla de Llocs de feina de Places d’ATE’s i una correcta distribució entre les illes. Les contractacions de PT’s, ATE’s, intèrprets de signes es poden fer amb càrrec al crèdit pressupostari a generar amb els 18 MM d’euros extres obtinguts del sistema de finançament en juliol de 2016 o amb càrrec al crèdit pressupostat i no gastat de 18 MM de la Renta mínima garantida.

També es demana rebaixar a un “mínim de 5 alumnes” els requerits per a poder optar al programa de millora de l’ aprenentatge i rendiment en secundària  dirigit a nens/nenes amb necessitats educatives especials. Modificació, en aquest punt, de l’ordre que desplega el currículum a secundària.

El PP d’Eivissa vol que s’agilitzi la immediata ampliació dels centres educatius que ho necessitin (CEIP Sant Carles), així com la cessió urgent a la Conselleria d’Educació dels terrenys per a la construcció del CEIP ses Planes per part de l’Ajuntament de Sant Josep, i per part de l’Ajuntament de Vila la cessió urgent per a la construcció del nou IES a Vila.

També que en els pressupostos de la Conselleria per al proper curs es contempli la partida econòmica suficient per a poder dotar als centres dels Pt’s, ATE’s, intèrprets de signes, personal especialista i de suport necessari per a poder atendre de manera inclusiva a tot l’alumnat, baixant les ràtios i amb una atenció més individualitzada, així com es contempli al pressupost del proper any la partida pressupostària suficient per a suprimir les barreres arquitectòniques de tots els centres educatius, per a reformes en profunditat dels centres més vells i per a poder construir el CEIP Ses Planes, Ampliar el CEIP Sant Carles, un nou CEIP a Santa Eulària, un nou IES a Vila, reformar l’Escola d’arts ( o fer un centre nou ) i una nova escola oficial d’idiomes.

INICI DE CURS MOLT COMPLICAT AMB RETALLADES

La secretaria general del PP Eivissa, Ana Costa, ha senyalat que aquest inici de curs està essent molt complicat i desorganitzat ( ja, el primer dia de classe hi ha hagut una cassolada  al CEIP Can Misses per demanar més PT’s i personal de suport per poder atendre als 17 alumnes de necessitats que tenen, i també per demanar reformes i millores urgents en el centre) i que es pot complicar més si el Govern de les Illes Balears i La Conselleria d’Educació no es posen a treballar de manera seriosa. “El començament de curs no és un començament normal: comencem amb retallades per part del Govern de Les Illes Balears, i el més greu és que són retallades que afecten als alumnes més vulnerables, és a dir a l’alumnat de Necessitats Educatives Especials (NEE), i tot per una mala planificació. Les bones paraules i promeses del conseller March s’han quedat en aixó: paraules i falta de gestió.  I ens preocupa la insensibilitat dels polítics evissencsque callen davant aquesta greu situació”.

Per la seva part, la diputada regional del PP Sara Ramón, ha explicat que el seu grup va presentar una interpel·lació en matèria educativa ja fa uns mesos per a debatre la situació de l’educació a l’illa i va ser denegada “i si s’hagués pogut discutir sobre els problemes i donar-los solucions, ara no hi seriem aquí, amb aquesta situació. El diàleg del que tan presumeixen al Pacte no hi és” Ramón ha avançat que el PP presentarà al Parlament una PNL d’urgència per a que es cobreixen aquestos ATES i per a que es doti d’una borsa per a cobrir les possibles baixes d’ATEs rapidament”

 

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *