El PP denuncia el bloqueig d’un any «perdut» i marcat per les discrepàncies i la inestabilitat

El PP denuncia el bloqueig d’un any «perdut» i marcat per les discrepàncies i la inestabilitat

El Grup Popular del Consell ha fet balanç del primer any de legislatura, «un any perdut, buit de contengut i marcat per la paràlisi i bloqueig dels dos equips de govern». Així ho ha explicat el portaveu, Mariano Juan, qui ha lamentat la continuada existència d’aquestes discrepàncies que perjudiquen els ciutadans i que s’escenifiquen a diari, un fet que «ens torna a la situació de 2011». En aquest sentit, ha recordat que els dos grups es presenten mocions a ells mateixos al·legant inactivitat, senyal que «no hi ha manera de posar-se d’acord».

Així, ha assegurat que aquesta paràlisi es fa evident amb l’execució pressupostària d’aquest any (fins ara només s’ha reconegut un 15’69%) i ha recordat que «governar no és només pagar nòmines i pagar despeses corrents». També ha posat de manifest que no hi ha cap projecte nou i que alguns dels heretats «no els saben ni concloure».

Juan ha explicat que al discurs d’investidura, Vicent Torres va fer moltes promeses que «no s’han portat a terme» i també va parlar d’un «canvi profund» malgrat que l’únic canvi que ha hagut ha set a pitjor en tots els departaments de la institució:no s’ha creat la Comissió mixta de Transparència i Bon Govern de la qual hauria de formar part l’oposició; es va parlar de la creació d’un pla contra la pobresa tot i queels informes en aquesta matèria demostren que es segueix igual… El portaveu també ha qüestionat la postura de PSOE-Podemos quant a la renda bàsica universal, gestió de la qual va dir que reclamaria i de la que no se n’ha parlat més.

Posteriorment, el portaveu ha criticat durament la gestió del territori i ha recordat que Vicent Torres va anunciar una consulta popular vinculant. No obstant això, «l’únic que s’ha fet ha estat una moratòria que paralitza totes les normatives que permetien regularitzar les construccions a Eivissa, sense donar cap sortida a aquesta problemàtica». A més, ha afegit que aquestes mesures provoquen l’efecte contrari al que es pretén ja que, davant la inseguretat jurídica creada, s’acceleren is’augmenten notablement les sol·licituds de segregacions i construccions.

En matèria de turisme, Juan ha recordat que l’esquerra «treu pit» parlant sobre la millora de la indústria turística d’Eivissa tot i haver paralitzat també la normativa que, durant la legislatura passada, ho va permetre. En aquest sentit ha dit que «s’ha anat endarrere», a l’igual que amb l’ecotaxa, que suposa «un nou impost que ens pot fer mal a efectes competitius. No obstant això, el més greu d’aquest impost és el fet recaptatori, ja que a Eivissa li correspon un 20% i el PSOE-Podemos s’ha conformat amb un 13% d’un 60, una xifra irrisòria que demostra el poc pes del Consell a Mallorca».

També s’ha criticat el retrocés en les polítiques agràries i, en aquest sentit, ha recordat que en la passada legislatura es varen portar a terme mesures que facilitaven la tasca dels agricultors donada la «dificultat de rendibilitzar aquesta professió».

D’altra banda, el Grup Popular ha recordat que s’ha empitjorat la situació de l’aigua,que segueix sent salada i la dessaladora aturada, tot i que el Ministeri de Medi Ambient la va construir i, a principis d’any, la va cedir al Govern de les Illes Balears. També ha qüestionat la gestió de la caldera de biomassa (subvencionada pel Leader) que el PP va instal·lar a les piscines des Raspallar i que, fins al moment, ha funcionat de manera intermitent.

L’habitatge també ha centrat les crítiques del grup, ja que tot i anunciar actuacions per evitar usos especulatius i aconseguir una baixada en el preu del lloguer, Torres ha actuat contràriament al que va anunciar al discurs «aplaudint» la legalització dels lloguers turístics que tenen, precisament, l’efecte contrari.

En matèria d’educació ha recordat que es va comprometre a fer una auditoria d’infraestructures per garantir la completa escolarització i que, per ara, només s’ha parlat de reciclar els barracons. En aquest sentit, ha destacat que, tot i la situació econòmica que es va trobar el PP en la passada legislatura, es varen executar diversos projectes com l’institut a Santa Eulària o les reformes de Santa Gertrudis, entre d’altres.

El Grup Popular també ha denunciat la situació del sector del transport a l’illa i la incertesa de si es crearà (o no) una empresa pública, una qüestió en la qual tampoc s’entenen els socis de govern. En aquesta línia ha destacat les presses de l’esquerra a l’hora d’anunciar públicament determinades actuacions com el conveni del Cetis però ha lamentat la passivitat a l’hora d’executar-ho. A més, ha incidit en què aquest fet posa de relleu la dificultat d’aquesta situació i evidencia la demagògia de l’esquerra durant la passada legislatura que, inclús, va arribar a assegurar que «si arribassin a governar obriria l’estació en dos hores».

Finalment, Juan ha criticat que l’únic que s’ha fet en matèria esportiva ha set «carregar-se» el Parc Motor, i que no s’ha portat a terme cap actuació per fomentar l’esport base. A més, ha recordat que les subvencions estan bloquejades i no s’han posat en marxa les rutes de senderisme i de nordic walking anunciades, etc.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *