Consell d’Eivissa

logo twitter

logo fb

 

 

GRUP POPULAR AL CONSELL D’EIVISSA:

Portaveu: Mariano Juan Guasch

Portaveu Adjunta: Carmen Dominguez Arellano

Consellers: Pepa Costa Ramón, Vicente Roig Tur, Maria Ferrer Torres, Belén Torres Teva


NOTÍCIES

«Per prometre el mateix que en 2015 i no ha fet, millor que Vicent Torres no es torni a presentar»

Eivissa, 3, febrer, 2019.- El Partit Popular ha remès contra el president del Consell Insular d’EIvissa, Vicent Torres, per les declaracions emeses a Mallorca aquest cap de setmana assegurant que tant l’habitatge com la mobilitat seràn els eixos per a la propera legislatura. Segons el PP, «a Torres li hauria de caure la cara de vergonya per anunciar per a la propera legislatura el mateix que va prometre per a aquesta, exposant i confirmant que no ha fet absolutament res del que va dir. Ell mateix es posa en evidencia i demana quatre anys més per seguir fent res. Per prometre exactament el mateix que en 2015 i no ha sabut fer, millor que Torres no es torni a presentar».

«Cal recordar que els qui abanderaren l’habitatge en 2015 han passat quatre anys enganyant i anunciant la construcció de ‘VPO’ fins arribar a més de 900 però no han estat capaços de construir-ne ni una, ni tan sols de col·locar un sol bloc», s’ha explicat des del PP.

A més, «el president del Consell es va llençar a dir que destinaria 7 milions d’euros per habitatge sense estudiar la viabilitat d’aquesta proposta i la realitat és que duu dos anys marejant per amunt i per avall amb aquest import i no els ha invertit en res. De fet, la darrer notícia que vam tenir va ser que els entregaria al Govern d’Armengol, fet que no deixa de ser alarmant atès que des de Mallorca s’han deixat de rebre molts de sous durant aquesta legislatura».

D’altra banda, en matèria de mobilitat, «no és necessari afegir molt més perquè recentment hem vist com Torres ha set incapaç de licitar la nova concessió de transport públic, tot i tenint més de tres anys per fer-ho. Tampoc ha obert el Cetis tot i l’envalentonada de dir que obririen l’estació a les dos hores de governar, i del tranvia elèctric que va prometre no n’ha volgut parlar més. També s’ha de destacar que no han fet ni un sol carril bici en tota la legislatura i molt menys el servei insular d’alquiler de bicis que havia d’entrar en funcionament en 2017».

«El que sí han fet, i molt bé, ha set riure de tots els eivissencs a qui han enganyat amb les seues promeses i, més preocupant encara, és que ara tornin a demanar el seu vot amb les mateixes propostes».

 


El PP asegura que “nunca en la historia del Consell” los ibicencos tuvieron un presidente tan “sumiso” a Mallorca como Torres

Eivissa, 7, enero, 2019.- El grupo popular del Consell de Ibiza ha asegurado que Vicente Torres pasará a la historia como el presidente del Consell Insular “que más alejado ha estado de las necesidades de los ibicencos, a los que ignora y perjudica por sistema”. Los populares han criticado duramente que Torres “sigue plegándose a los dictados de Mallorca sin mostrar ni un ápice de crítica y sin defender los intereses de Ibiza, permitiendo con ello que nuestra isla se vea afectada por decisiones insultantes del Govern”. Los populares han hecho estas críticas tras conocer que el Consell de Menorca ha abierto vía judicial contra el Govern del Pacte por los 16 millones de euros de los anticipos financieros –las conocidas “bestretes”- que Armengol se niega a pagar.

Esta es la diferencia entre defender los intereses de los ciudadanos y la incapacidad de Torres, que está perjudicando a todos los ibicencos”, ha expresado el portavoz del grupo popular Mariano Juan Guasch. “Mientras en Menorca se da la batalla por reclamar lo que se les debe, en Ibiza tenemos un presidente que calla, que baja la cabeza y acepta la tomadura de pelo que supone la solución que el Govern ha dado al Consell de Ibiza para saldar la deuda de la financiación birlándonos más de 8 millones de euros”. 

Qué va a negociar Torres si ya no tiene ninguna vía de reclamación dando por buenas las decisiones unilaterales de Mallorca. Si Torres acepta cualquier cantidad inferior a los 10,5 millones de euros que se deben será una auténtica tomadura de pelo, una traición a Ibiza”, ha explicado Juan, “porque 10,5 millones de euros es lo que se nos debe, es lo que se ha de pagar y es por lo que desde el Consell deberían exigir”.

El portavoz de los populares ha lamentado que Torres “sigue callado ante este gravísimo hecho, aún no le hemos escuchado explicar a los ibicencos por qué desde el Consell ni han sido capaces de presentar alegaciones ni recurrir la resolución propuesta por el Govern que perjudica a Eivissa. Como últimamente sólo abre la boca para dar las gracias a Armengol por las cosas más insospechadas no nos extrañaría nada que aún nos quede pasar la vergüenza de un presidente del Consell dando las gracias porque Armengol nos birlan más de 8 millones de euros. Los ibicencos no merecen un presidente del Consell permanentemente postrado ante los intereses del Govern Balear sino un presidente que los defienda y dé un nuevo impulso al gobierno de todos los ibicencos”.


«Queden 2 dies hàbils per acabar 2018 i el Consell encara no ha renovat les concessions de transport públic regular que han d’entrar en funcionament dia 1 de gener»

Eivissa, 26 desembre, 2018.- El grup popular ha carregat contra «la incapacitat manifesta» del president del Consell, Vicent Torres, per «l’escàndol» que suposa la no pròrroga del transport regular a Eivissa i per la «inexistent capacitat per liderar aquest Consell i per posar ordre a una administració desnortada, que no està fent ni la feina de mínims, com és el cas d’aquestes concessions». Fa unes setmanes, en una roda de premsa que va tenir lloc al Cetis, el PP va alertar que aquesta institució no havia fet la tramitació administrativa corresponent per a la licitació de la nova concessió de transport, que havia d’entrar en funcionament l’1 de gener de 2019, i que per tant s’haurien de prorrogar les actuals. «Ara veim que no només no han sabut fer la tramitació per a la nova concessió, sinó que a dos dies hàbils de 2019 tampoc han sabut prorrogar les actuals», ha explicat la consellera Pepa Costa, qui ha afegit que «queda constatada la flagrant inoperància de Vicent Torres i el seu equip».

«Aquest acord s’ha d’aprovar en un ple extraordinari que ni tan sols està convocat i del qual ningú ha vist l’expedient. De no prorrogar-se les concessions, ens quedam literalment sense contracte de transport públic regular a partir del proper dimarts i tornarem a la pràctica habitual i il·legal de Vicent Torres de pagar coses sense contracte ni pròrroga habilitant», ha puntualitzat Costa, que ha explicat que la falta de respecte a l’oposició ha estat una constant al llarg de la legislatura, ja que es tracta de projectes amb un elevat volum de documentació que ha de ser estudiada i és previsible que aquest grup rebi la informació amb escassa anticipació.

Costa ha destacat que el Departament de Mobilitat del Consell compta amb més personal que mai, ja que té una consellera, un director insular, un coordinador de mobilitat i un secretari tècnic: «i ni tan sols un de tots aquests càrrecs de confiança ha estat capaç de treure aquesta licitació endavant. Cal recordar que no es tracta d’una situació sobrevenguda ja que la data de caducitat d’aquestes concessions se sap des de fa anys, fet que posa de relleu la inexistent planificació de la direcció política del Departament».

«Hem demanat la dimissió de Pepa Marí en determinades ocasions perquè al llarg d’aquesta legislatura ha demostrat que no està capacitada per gestionar l’àrea que encapçala. Ho ha demostrat amb el desastre de l’entrada de Jesús, amb la passarel·la de s’Olivera que no hi és, amb els carrils bici anunciats i dels quals no n’ha fet ni un, igual que tampoc ha posat en marxa el servei de lloguer insular de bicis, ni tampoc ha modificat el Pla director sectorial de carreteres tal i com va prometre, i del tramvia elèctric que havia d’unir el port amb l’aeroport ni en parlem… I tot això mentre el president del Consell, preocupat per mantenir la cadira aquests darrers cinc mesos, segueix callat sense destituir la consellera i la resta de responsables ni posar ordre a la institució que presideix».


El PP donarà suport a la decisió d’externalitzar part de la ITV per resoldre el col·lapse que pateix tot i la frontal oposició que va rebre en la passada legislatura

Eivissa, 17, octubre, 2018.- El Grup Popular del Consell Insular d’Eivissa donarà suport a la proposta d’externalitzar part del servei de la ITV per tal d’agilitzar el seu funcionament i evitar el retard en les cites per a revisions. Així ho ha explicat el conseller Vicente Roig, qui celebra que finalment el PSOE hagi donat la raó al PP en aquest sentit, tot i la seua frontal oposició en la passada legislatura. Es tracta d’un servei bàsic en seguretat en carretera i, per tant, urgeix solucionar aquest col·lapse».

L’anterior equip de govern va rebre fortes crítiques per part del PSOE, que va demanar la «paralització definitiva» de l’externalització de la ITV en reiterades ocasions. Així, quatre anys després, l’esquerra ha posat damunt la taula la mateixa proposta del PP, «una decisió que arriba amb un retard marcat pel sectarisme de l’actual equip de govern, que es va oposar a aquesta decisió pel simple fet que procedia del PP», ha explicat Roig. En aquest sentit, «es posa de relleu la mala gestió que s’està portant a terme des de la màxima institució insular. Si PSOE hagués posat per davant l’interès general en comptes de l’interès partidista i haguessin treballat en la mateixa línia en el seu moment, aquesta problemàtica ja estaria resolta i no s’hauria arribat a aquest extrem de col·lapse a la ITV, un fet que perjudica tots els usuaris eivissencs».

Roig ha reiterat que «no es posaran pals a les rodes» però demana que es coordinin els esforços, tant amb l’oposició com amb els tallers mecànics de l’illa, amb qui, segons el PP, també es podria arribar a solucions a aquest problema.


El PP destaca que el Consell manté el portal de turisme amb informació errònia i sense traduir a altres llengües

Pantallazo portal turismo

 

Eivissa, 15 d´octubre, 2018.- El PP del Consell Insular ha evidenciat aquest matí el mal estat en què es troba el Portal d’Ibiza Travel, dependent del Departament de Turisme d’aquesta institució i que ofereix informació errònia als usuaris. En aquest sentit, el conseller Vicente Roig ha destacat que aquesta pàgina és «el canal d’entrada principal que recull, o hauria de recollir, tota la informació de la nostra illa per als nostres visitants potencials i és realment vergonyós que tengui aquestes condicions». La pàgina destaca diversos restaurants xinesos com a cuina típica eivissenca, tal i com es pot comprovar en la imatge, i també hi inclou l’hipòdrom de Sant Rafel.

A més de nombrosos problemes de contengut, també s’han detectat errades de traducció, un fet «insostenible» si precisament aquesta informació està destinada a un gran volum de turistes que no són de parla castellana «Aviat començarà el calendari de fires turístiques i aquest portal és la targeta de visita de la nostra illa: Vicent Torres no pot acudir a la World Travel Market de Londres a presentar una oferta que, no només és errònia, sinó que no es pot consultar íntegrament en anglès», ha afegit el conseller, ha recordat que durant aquestos més de tres anys de legislatura les denúncies per la falta d’informació i actualització han set constants.

«Fa un any que el president Torres va decidir acceptar unes competències amb una dotació inferior que la del PP en l’anterior legislatura i ara veim les conseqüències», ha explicat. Respecte l’agenda d’aquest portal, que calendaritza les activitats de l’illa, Roig ha assegurat que «no pot ser que el portal depengui únicament d’una agenda externa i no en tengui de pròpia per tal de generar contengut, especialment de caire institucional amb interès turístic, és penós oferir aquesta imatge sobre la nostra principal indústria». «És incomprensible que en 2018 estigui passant això i especialment si es tenen més càrrecs de confiança que mai en aquest Departament: un conseller de Turisme, un director insular de Turisme i un secretari tècnic de Turisme, fet que posa de manifest que el problema es qualitatiu i no quantitatiu, és a dir, que la incapacitat dels responsables ens porta a situacions com aquesta», ha conclòs.


El PP registra la reprovació de Ribas: «és incomprensible que el president Torres el mantengui com a conseller a dit» 

 

Eivissa, 12, setembre, 2018.- El Grup Popular del Consell ha registrat  la reprovació del conseller d’Educació, Cultura i Patrimoni, David Ribas, per la «nefasta» gestió en les àrees de la seua competència. El PP va demanar al president del Consell la immediata destitució del conseller però Torres ha demostrat que pesa més el llaç de Podemos que el manté a la cadira que les contínues denúncies de la societat eivissenca.

Unes denúncies dels diversos col·lectius relatius al seu Departament que s’han produït de manera continuada durant la legislatura però que en les darreres setmanes s’han potenciat perquè moltes d’elles han arribat al límit per l’impagament de les subvencions, en molts de casos.

«David Ribas és un conseller no electe i amb manca de tota especialització en les matèries que gestiona. El seu càrrec de conseller és completament a dit i aten únicament a quotes de repartiment de cadires, una maniobra partidista que està pagant el sector educatiu d’Eivissa, l’esport eivissenc i el nostre patrimoni».

«Per tant, no s’entén que el president del Consell el mantengui», ha conclòs el portaveu del grup, Mariano Juan, qui ha assegurat que és de «de vital importància que Torres el faci fora abans que acabi amb totes les seues àrees».


El PP recorda que les últimes subvencions esportives pagades corresponen a la legislatura anterior tot i l’increment de càrrecs al Departament

Eivissa, 23 d´agost, 2018. El PP del Consell d´Eivissa recorda que les últimes subvencions esportives pagades corresponen a la legislatura anterior tot i que l’equip actual té més càrrecs de confiança al Departament

«El Consell de Vicent Torres ha tocat fons: en tres anys, socialistes i podemitas han ferit de mort l’esport eivissenc», ha assegurat aquest matí el conseller Vicente Roig en relació amb l’anunci de l’Associació Esportiva Ibiza Half Triatlon de cancel·lar tota la seua activitat relacionada amb els esdeveniments esportius de l’illa per culpa del retard en el pagament de les subvencions per part d’aquesta institució. Roig ha recordat que no és la primera entitat que perilla per la fata de suport institucional i ha afegit que fa uns dies la Comissió d’Esports del Partit Popular va alertar, en un comunicat de premsa, dels riscos de la deixadesa per part de la màxima institució de l’illa.

«A més de les ajudes a clubs, el Consell acumula més de dos anys de retard en convocar i pagar les ajudes en matèria d’esport escolar, les de seguiment esportiu, les d’esdeveniments esportius i les d’esportistes i tècnics. Varen viur 12 mesos de la inèrcia de la legislatura del PP i ara s’evidencia la total inoperància de gestió del conseller David Ribas, que no ha pagat res des de 2015 i perquè ho va deixar llest l’anterior equip de govern».

«Tot i la bonança econòmica del Consell, Vicent Torres i el seu equip s’estan carregant tot el que es va fer en època de crisi. Han passat la legislatura excusant-se en la falta de personal, però, ¿com és possible que en la passada legislatura es pagassin totes aquestes ajudes a temps i ara, que a més del conseller tenen un director insular, faci més de 2 anys que ho tenen tot aturat? No és falta de personal, sinó falta de fer feina», ha assegurat.

A més, el conseller Roig s’ha referit també al Departament de Turisme i ha demanat al seu titular i president del Consell que «posi en valor la feina desestacionalitzadora dels organitzadors d’esdeveniments esportius i no els utilitzi simplement per fer-se la foto a les fires turístiques per després pagar-los amb aquesta moneda».

Roig ha conclòs assegurant quel’equip de govern duu més de tres anys de vacacions i ha demanat que «paguin 2016 iaclareixin d’una vegada què passarà amb les subvencions de 2017 i 2018, ja que ens trobam en agost i les bases encara no s’han publicat. La supèrbia de David Ribas està posant en perill els clubs i entitats de les illes».


«És alarmant que s’encarregui de les residències la mateixa persona que va deixar caducar l’acreditació de l’HRA de Cas Serres» 

Eivissa, 21 de juny, 2018.- El grup popular del Consell Insular ha mostrat la seua preocupació per la gestió de les residències insulars de sa Serra i Can Blai, en relació amb la creació d’un futur ens que gestioni aquests centres. «És molt alarmant que la responsable d’aquesta gestió sigui la mateixa persona que va deixar caducar l’acreditació de Cas Serres com a hospital perquè es va oblidar de remetre la documentació a temps», ha explicat el portaveu Mariano Juan, en referència a la consellera Lydia Jurado.

«La consellera no només no ha solucionat cap dels problemes que afecten les competències del seu Departament, sinó que en molts de casos els ha agreujat o, fins i tot, n’ha creat de nous, fet que evidencia que la dificultat és la consellera mateixa. Si Jurado tengués interès pels serveis socials de l’illa, fa mesos que hauria d’haver dimitit i deixar pas a algú amb capacitat de gestió. A més de deixar caducar l’acreditació de l’HRA de Cas Serres, en tres anys no ha fet res: el centre de Menors segueix a sa Coma tot i haver assegurat que era prioritària una nova ubicació atès el mal estat de les instal·lacions», ha explicat Juan, qui ha afegit que «ni tan sols és capaç de gestionar els tràmits ordinaris de la institució, com són les ajudes a la discapacitat, que sempre s’han pagat en desembre o màxim en gener i actualment hi ha 160 famílies pendents de cobrar les de l’any passat. O com en el cas del Fons Pitiús, entitat amb qui es s’ha arribat a acumular un deute de 450.000 d’euros i enguany, després de la pressió d’aquest grup (que va ser qui va informar d’aquest impagament) s’han abonat amb tres anys de retard».

«És incomprensible que el gran absent de la institució, el president Vicent Torres, encara no l’hagi destituït. Fa unes setmanes volia la dimissió de Vericad perquè no li va agradar el seu vot en contra però, en canvi, davant la gravetat dels fets en matèria de benestar social que està causant la consellera, Torres calla», ha afegit Juan, qui ha assegurat que «no entén en absolut que el màxim responsable calli per complet». A més, fa tres anys que el president del Consell, Vicent Torres, vegeta en la institució i és precisament la seua desídia la que genera perjudicis per a persones amb discapacitat, exclusió social o en situació de dependència», ha conclòs.


El PP recorda que el Consell va executar en 2017 un 0,77% del pressupost en menors i que el centre segueix a sa Coma

Eivissa, 18 de juny de 2018.- El PP del Consell ha valorat molt positivament que «tot i no estar derogada, la Llei Montoro no suposi ara un problema per contractar personal», ha explicat la consellera popular Maria Ferrer, que ha recordat les excuses continuades de la responsable del Departament, Lydia Jurado, en relació amb l’anunci d’augmentar la plantilla del Servei de Menors.

En aquest sentit, «cal recordar que en el darrer exercici, Jurado va executar únicament 10.303 euros dels 1.337.000 pressupostats per a menors, és a dir, que el govern de la gent va destinar un 0,77% del total en aquest concepte», ha explicat Ferrer, qui ha recordat que Jurado segueix sense pagar les subvencions de discapacitat a les 159 famílies sol·licitants, acumulant així un retard de gairebé set mesos».

«En 2015 el PP va demanar al Ple de la institució que s’oferís una nova ubicació en termini màxim de 3 mesos i, tot i que PSOE i Podemos varen votar-hi a favor, han passat 3 anys i no hi ha notícies», ha explicat Ferrer. Concretament, la consellera Jurado va afirmar, respecte d’aquesta qüestió, «que l’actual equip de govern té clar que el problema de fons és la ubicació del centre del Pare Morey», una postura que també va expressar el PSOE durant la mateixa sessió. No obstant això, tres anys després, els nens i les nenes segueixen al mateix centre, «fet que reflecteix el nul interès d’aquest Consell en millorar la seua situació».

Cal recordar que en la legislatura passada es va deixar una ubicació definida per a aquest servei (l’edifici de l’Avinguda de Sant Joan de Labritja a Vila) i una partida de 450.000 euros en aquest concepte, i «la negativa de PSOE i Podemos pel simple fet de ser una proposta del PP fa que aquest problema estigui exactament igual que fa tres anys».

Lydia Jurado ja ha guanyat tots els punts per demostrar que el Departament que gestiona li queda massa gran», ha explicat Ferrer i ha recordat que es tracta de la mateixa consellera que va deixar caducar l’acreditació de Cas Serres com a hospital perquè no va remetre la documentació sol·licitada, entre d’altres.


El PP recorda que el Govern gestiona escoletes a Mallorca i Menorca i demana que es faci càrrec de Can Nebot

Eivissa, 7 de juny, 2018.- El grup popular del Consell Insular ha registrat aquest matí una moció per instar el Govern de les Illes Balears a obrir i gestionar de manera urgent l’escoleta de Can Nebot davant la «creixent demanda de places públiques actual». En aquest sentit, la consellera popular Belén Torres, que defensarà la proposta durant el proper ple de la institució, ha explicat que aquest acord «augmentaria l’oferta de places públiques al primer cicle d’Educació Infantil a la nostra illa».

«La xarxa d’escoletes públiques a Eivissa és insuficient i no ajuda a les famílies a conciliar la vida laboral i familiar, per tant, no es dona resposta a les seves necessitats» ha explicat, i ha afegit que «al moment actual només una minoria de nens i nenes poden accedir a una plaça en una d’aquestes escoletes».

«Cal recordar que és el Govern de les Illes Balears el competent en matèria d’ensenyament no universitari i, per tant, hauria de promoure la creació de noves places. A més, a Mallorca i Menorca el Govern sí gestiona escoletes, fet pel qual és una mostra de marginació cap a la nostra illa que urgeix aquestes places», ha conclòs.


 «Vicent Torres ha passat tres anys apagant focs i obviant els problemes reals d’Eivissa»

Eivissa, 31 de maig, 2018.- El portaveu del grup popular al Consell Insular d’Eivissa, Mariano Juan, ha valorat molt negativament la crisi de govern oberta arran de la dimissió de Miquel Vericad perquè, assegura, «arriba en el punt més àlgid del bloqueig que pateix aquesta institució: s’han complit tres anys d’un govern on queda absolutament tot per fer i, en comptes de treballar en tota la feina pendent que té, que és molta, Vicent Torres perd el temps en reorganitzar, una vegada més, el seu equip de govern per poder seguir en la cadira tot i haver entregat a Vericad la clau de les votacions»

«Ens trobam enmig de la temporada turística i la preocupació del president del Consell és mantenir-se en el càrrec, sense atendre els problemes que haurien de centrar la seua gestió, com el creixent intrusisme en gran part dels sectors, els embossos que tornarà a generar la carretera de Santa Eulària i, molt especialment, la proliferació dels milers de lloguers il·legals que ni inspecciona ni sanciona», ha afegit. «Vicent Torres ha elegit passar tres anys de bloqueig tractant d’apagar els focs interns i els interessos partidistes, una decisió en detriment dels eivissencs que s’ha manifestat en la nul·la existència de millores a la nostra illa», ha explicat el portaveu.

«A aquestes altures d’una legislatura on està tot aturat, reorganitzar la paràlisi no la resol, sinó que certifica una vegada més que la legislatura està completament esgotada», ha afegit. «D’un govern amb idees i preocupació pels veritables problemes dels eivissencs esperaríem una direcció clara i solucions creïbles, però tenim un govern sense rumb que no sap on va i que, malauradament, prefereix jugar al joc de les cadires. Per tot això, en aquest darrer any esperam poca cosa més que no es causin més perjudicis als eivissencs», ha conclòs Juan.


PP Consell Eivissa: “La liquidació del pressupost demostra que ens trobam davant un equip de govern paralitzat, que no fa ni farà res”

WhatsApp Image 2018-05-16 at 12.39.30 (2)

Eivissa, 16, maig, 2018. El portaveu del grup popular al Consell Insular d’Eivissa, Mariano Juan, ha fet balanç aquest matí de la liquidació del pressupost corresponent a 2017 i ha destacat la baixa activitat d’aquesta institució, especialment en matèria d’inversions, subvencions i transferències a les distintes administracions, «tots beneficis directes per als eivissencs». «No han estat capaços d’executar ninguna obra nova ni tan sols les projectades en legislatures anteriors, fet que demostra un bloqueig més que consolidat al Consell, prova del qual n’és el romanent de crèdit no executat, que ascendeix a 47.277.599,85€», ha afegit.

Juan ha considerat que, de la mateixa manera que es fa un ple per a la presentació dels pressuposts, seria interessant que se’n celebràs un altre per tractar la seua liquidació perquè, assegura, «el primer és una declaració d’intencions i és en la fase de liquidació quan es demostren i es contrasten els fets i tot el que s’ha executat i, especialment en aquestos, el que no s’ha executat».

«D’aquesta manera, es pot comprovar que no s’ha fet cap gestió de compra d’habitatge tot i l’anunci dels 7 milions d’euros i, en matèria de transports, els convenis en mobilitat segueixen sense pagar-se i tampoc el carril bici a Sant Joan o l’enllaç de Puig d’en Valls amb Jesús, aquest últim amb el desgavell de les obres de la seua entrada», ha explicat Juan, que ha recordat la «nul·la» millora en l’intrusisme en transports. El portaveu ha mencionat que «l’escoleta de Can Nebot segueix tancada tot i els anuncis del conseller David Ribas qui, per cert, encara té torres de defensa caigudes tot i ser un element patrimonial fonamental per a la nostra illa».

Per a Juan, “és dificil aconseguir un balanç d´un any més pobre en execucions, fet pel qual, podem dir que ens trobam amb un any més perdut al Consell Insular d´Eivissa”.

OBRES NO EXECUTADES

En matèria d’obres no executades, el romanent ascendeix a 29.178.657,55 euros, i crida l’atenció que ni tan sols s’hagin executat les obres finançades amb els fons de cohesió, posant així en perill la seua execució per caducitat del conveni subscrit amb el Govern de les Illes Balear i Turespaña. Entre d’altres:

Pressupost (€) Executat %
Menors 1.337.000 10.303,79 0,77
Discapacitats 180.500 51.038 28,28
Equip. culturals 200.000 34.460 17,23
Patrimoni 756.000 223.888 29,61
Campament Cala Jondal 233.000 19.244 8,26
Turisme 3.896.705 123.308 3,16
Des. empresarial 1.445.416 731.440 50,60
Transports 1.504.000 80.126 5,33
Informàtica 629.600 181.245 28,79
Relacions institucionals 1.165.000 166.004 14,25

 

 

 

SUBVENCIONS

En matèria de subvencions queden per pagar 8.119.429 euros corresponents a     l’exercici 2017, dels quals únicament estan compromesos 2.633.854 euros, fet que originarà un romanent en aquest capítol de gairebé 5 milions i mig d’euros, i on destaquen les següents partides:

Pressupost (€) Pagat
Medi Ambient 535.00 314.257
Serveis Socials 4.602.885 3.174.849
Menors 336.000 177.141
Inserció laboral 480.000 223.332
Discapacitats 354.312 36.277
Foment Ocupació 100.000 0
Promoció cultural 391.300 159.154
Patrimoni 211.500 75.620
Joventut 250.000 43.964
Promoció esportiva 1.705.000 1.078.579
Caça 84.100 0
Promoció turística 1.111.000 530.120
Desv. Empresarial 222.000 41.910
Transports 2.470.000 0

 

TRANSFERÈNCIES A ALTRES ADMINISTRACIONS

Pel que fa al capítol 7 de transferències a altres administracions, principalment als ajuntaments, sobre un pressupost de 13.488.332 euros solament s´han transferit 1.517.115 euros, hi ha unes obligacions reconegudes de 8.328.746 euros i queda un romanent de 3.642.471,33 euros:

 

PRESSUPOST PAGAT
Medi Ambient 1.000.000 0
Serveis Socials 361.874 50.568
Patrimoni 5.564.533 87.594
Agricultura 464.000 46.838
Promoció Turística 2.600,000 0
Des. Empresarial 70.000 8,068
Transparència 50.000 0
PIOS 1.500.000 0

 

INGRESSOS

En 2017 només es va ingressar un 78.37% del total pressupostat, una dada que dona la raó al PP sobre que estaven completament «inflats», tal i com es va avisar durant la seua aprovació i un dels motius pels quals es va votar en contra.

No obstant això, atesa la baixa execució d’inversions i subvencions com ha quedat reflectit, tenim un superàvit sense comptar els imports compromesos de 15.946.594 (diferència entre ingressos i pagaments) i, si es té en compte la quantitat compromesa, encara així són 7.190.062€, per tant l’execució o pagament de subvencions i transferències no es deu a la falta d’estabilitat pressupostària sinó a una incapacitat manifesta de portar endavant els projectes o la tramitació de les subvencions.

Cal destacar en la desviació del pressupost d’ingressos les partides que provenen de convenis amb el Govern, uns per no haver executat les obres previstes en aquests, i altres de Serveis Socials que no s’han pagat i que, en data de tancament, el Govern deu 4.193.576,2€.

Les partides més destacables no ingressades per aquest Consell i que tan sols estan certificades (pendents de cobrament i amb perill de recuperació) són les següents:

 

CONCEPTE                    PRESSUPOST                    CERTIFICAT                DIFERENCIA

Taxes ITV                           2.000.000                             1.611.169                           -388.830

Terrenys i/o edificacions        550.000                                         0                             -550.000
Sancions Transport                735.000                               204.040                           -530.959
Pla Prestacions bàsiques    1.327.510                               461.704                           -865.805
Persones en situació           1.585.331                                          0                         -1.585.331
Conveni atenció persones        43.000                                          0                              -43.000
Conveni places sociosanitàries 340.000                                       0                            -340.000
Drogodependència                    127.488                                       0                            -127.488
Família i infancia                       117.175                                       0                             -117.175
Inserció Per. Immigrants           252.286                               44.521                            -207.765
Conveni CCAA                          200.000                             100.000                            -100.000
Conveni Can Nebot                     80.000                                        0                              -80.000
Xarxa Escoletes                           48.300                                        0                              -48.300
Conveni CAIB manteniment                         183.033                      3.033                    -180.000
Conveni foment                                               29.500                            0                      -29.500
Conveni materia                                              94.067                            0                      -94.067
SOIB                                                                14.400                            0                      -14.400
Transferència CCAA                                        50.500                           0                       -50.500
Conveni carreteres                                      4.516.820                           0                 -4.516.820
Conveni Infraestructures                             5.637.258                           0                 -5.637.258
Altres transferències                                   7.165.133              5.558.216                 -1.101.624
Despeses generals                                     4.338.675                            0                 -4.338.675
Despeses amb finanç                                 3.095.454                            0                 -3.095.454
Fiances                                                           300.000                  69.306                    -230.693

 

 


El PP del Consell d’Eivissa, sorprès per les crítiques de l’esquerra sobre les retallades de professorat i auxiliars tècnics després d’haver votat en contra d’evitar-les

colegio-can-misses

EIVISSA, 20 / 09 / 16.- El Grup Popular del Consell ha sortit al pas de les declaracions que el diputat autonòmic Aitor Morrás ha efectuat recentment en relació a la «poca sensibilitat» del Govern sobre les retallades als centres educatius i que han provocat un inici de curs problemàtic tant per a pares com per a alumnes.

En aquest sentit, es vol recordar que en el passat Ple de Política General de la institució, celebrat el 25 de juliol, tant PSOE com Podemos varen votar en contra de la proposta presentada pel PP que demanava «instar el Govern de les Illes Balears a revertir les retallades de personal que estan practicant en professorat i auxiliars tècnic als centres educatius d’Eivissa, mantenint com a mínim els mateixos recursos humans que el passat curs 2015-2016 a cada centre educatiu, públic o concertat».

És a dir, fa dos mesos el PP va alertar de la necessitat de, al menys, mantenir el mateix personal dels centres educatius donades les conseqüències que en podien resultar en cas de disminuir personal.No obstant això, per algun motiu que desconeixem, els partits del pacte es varen negar a exigir al Govern que no es portassin a terme aquestes retallades. I ara, per tant, és incongruent que els mateixos que varen votar en contra, parlin de la poca sensibilitat del Govern, especialment d’un Govern del que uns en formen part i els altres en donen suport. És absurd que critiquin mediàticament uns fets i després no siguin conseqüents al ple de la institució, òrgan competent per a elevar les propostes al Govern.

De la mateixa manera, el PP denuncia que el president del Consell votàs en contra d’evitar aquestes retallades que, com s’ha evidenciat, són una realitat, i lamenta que s’hagi mantengut completament al marge d’aquesta problemàtica, una actitud indigna d’un representant polític que, tot i que ha de defensar els interessos dels eivissencs, prefereix atendre al seu partit.


El PP denuncia que Consell i Govern venguin fum amb 61 expedients sancionadors que ni tan sols estan conclosos i recorda que només en 2014 se’n varen obrir 266

taxi-generica

EIVISSA, 8 / 09 / 16.- El Grup Popular considera una «presa de pèl» les declaracions fetes aquest matí pel conseller balear de Mobilitat, Marc Pons, sobre el Pla de Xoc contra l’intrusisme en el sector del transport, en les queha arribat a reconèixer que els inspectors de Mallorca «no tenen els coneixements de la realitat d’Eivissa». En aquest sentit, la consellera popular Pepa Costa s’ha mostrat molt sorpresa pel desconeixement de Pons i ha recordat que durant la passada legislatura es va fer molta feina en aquesta matèria i que, per tant, «no és moment per a que venguin a fer experiments, sinó que s’ha de treballar amb els ajuntaments i aprofitar la preparació i la formació de les seues policies, de la Guàrdia Civil i dels inspectors del Consell que, al contrari que els inspectors de Mallorca, sí coneixen a la perfecció la problemàtica de l’intrusisme».

D’aquesta manera, ha recordat que el decret aprovat pel Partit Popular en 2012 ja establia queaquests Cossos i Forces de Seguretat poden actuar contra l’intrusisme pel seu propi compte i sense haver d’anar acompanyats per inspectors».

A més, ha afegit que només en 2014 es varen obrir un total de 266 denúncies entre totes les administracions de l’illa (116 el Consell Insular en recorreguts interurbans i 150 els ajuntaments). Per tant, és una vergonya que tant el conseller balear com la consellera insular de Mobilitat, Pepa Marí, valorin positivament unes dades negatives i que han anat a pitjor respecte anys anteriors, reduint-se temporada rere temporada i evidenciant la seua incapacitat en la lluita contra l’intrusisme».

«Ens pareix un escàndol que es vengui fum amb els expedients oberts i que s’anunciïn els imports màxims d’uns expedients que no estan conclosos i dels quals es desconeix la seua resolució i import final, fet que demostra, una vegada més, l’afany d’escenificar», ha puntualitzat.


 

El PP recorda que, malgrat les presses d’anunciar projectes, l’execució de l’E-10 està directament condicionada al Cetis

e10

EIVISSA, 8 / 09 / 16.- El Grup Popular del Consell Insular d’Eivissa denuncia el desconeixement del president de la institució, Vicent Torres, i l’alcalde de Vila, Rafa Ruiz, sobre el projecte de remodelació del primer cinturó de ronda (E-10), tal i com ha explicat la consellera popular Pepa Costa en relació a les informacions aparegudes avui dijous sobre aquesta via. El PP lamenta que, en les seues declaracions, ni Torres ni Ruiz facin referència al principal problema que afecta aquest projecte, ja que el Cetis condiciona l’execució d’aquesta via.

Per tant, «es incomprensible que cap dels dos sigui conscient dels documents que firmen i que simplement es limitin a fer-se la foto, ja que el conveni marc sobre la posada en marxa de l’estació,elaborat i signat per ells mateixos el passat mes d’abril i posteriorment aprovat als respectius plens, estableix que la reforma de l’E-10 està directament condicionada a la construcció d’un nou accés subterrani a l’estació».

Es tracta d’un projecte que, al contrari del que ha afirmat Ruiz, sí que necessita una important revisió i readaptació per solucionar aquests accessos, «un fet que requereix molta feina i no només titulars». En aquest sentit, Costa ha recordat que «ja es sap que les presses que té l’esquerra per fer anuncis queden precisament en això, en anuncis, com és el cas de l’escenificació sobre l’imminent obertura del Cetis abans de l’estiu».

D’aquesta manera, el PP lamenta que «l’impuls polític» del que parlen els socialistes es basi en comunicats de premsa en comptes d’actuacions, i alerta que la ciutat «estarà d’enhorabona el dia que els dos equips de govern executin el que anuncien i es deixin d‘incompliments».

Aquest projecte es va aprovar inicialment per en Xico Tarrés dos dies abans de les eleccions de 2011, es va sotmetre a informació pública i, posteriorment, es va informar desfavorablement per part de l’Ajuntament de Vila, que va presentar nombroses objeccions al projecte i va plantejar una sèrie de modificacions, com el fet que no s’adaptava al PGOU de Vila, entre d’altres.

«Per tant, fins que es desbloquegi la problemàtica del Cetis respecte la seua operativitat i respecte els seus accessos, no es pot modificar el projecte de l’E-10. A més, s’haurà d’adaptar a les solucions que es donin al Cetis, tal com estableixen els informes tècnics per millorar l’operativitat i la seguretat de l’estació» ha conclòs Costa.


debate consell pp

El PP mostra la seua sorpresa pels vots en contra de PSOE i Podemos que ha dit «NO» fins i tot a mantenir els mateixos recursos humans als centres educatius d’Eivissa que el passat curs

EIVISSA, 26/07/2016.- El Grup Popular mostra el seu desconcert pel transcurs i, en especial, per les votacions de PSOE i Podemos a les 70 propostes de resolució que ha presentat aquest grup al Ple extraordinari de política general, totes elles constructives i amb la intenció d’activar aquesta institució que du més de 12 mesos aturada i dedicada a la brega interna dels dos grups que conformen el Govern.

Els grups que conformen el «desgovern» han votat que no a les següents propostes:

• El Consell Insular d’Eivissa acorda instar el Govern de les Illes Balears a la retirada de l’Impost Turístic Sostenible.

• El Consell Insular acorda coordinar les diferents accions promocionals d’àmbit turístic amb el sector, així com elaborar un pla estratègic promocional consensuat amb el sector turístic d’Eivissa i amb visió de participació empresarial.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la creació d’una secció de “Promoció i protecció del producte local d’Eivissa” amb l’objectiu de promocionar, regular i defendre els productes i indústries locals, tant de caire agrònom com industrial, així com la potenciació i creació de les marques d’origen “Fet a Eivissa” i gestionar-ne d’altres com “Sabors d’Eivissa” i delegar en aquest Departament la promoció de la indústria de la moda d’Eivissa i la defensa de la marca “Adlib Moda Ibiza” i “Ibiza”.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda instar el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a la protecció dels topònims davant del registre de patents i marques, fet indispensable per poder lluitar contra els abusos de l’ús de “IBIZA” o “EIVISSA”.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda, conjuntament amb el Govern de les Illes Balears, la redacció d’un nou Pla director sectorial d’equipaments comercials d’Eivissa.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la creació de dos línies de subvencions: una per a la potenciació i creació de nous centres comercials oberts, i la segona per a l’ajuda al manteniment i sostenibilitat dels esmentats centres.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda instar el Govern de les Illes Balears a la creació de diferents plans de dinamització comercial adaptats a les diferents zones comercials d’Eivissa, conjuntament amb les associacions de comerciants, patronals, sindicats i ajuntaments de l’Illa, i coordinat per el Consell Insular d’Eivissa.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la posada en marxa de l’administració electrònica amb el màxim d’aplicacions, la finestreta única i portal al ciutadà abans de final d’any.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda prendre les mesures necessàries per fer possible l’obertura de l’Escoleta de Can Nebot durant el pròxim curs 2016-2017.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda executar sense més demores la totalitat de les inversions públiques previstes en els convenis de finançament de fons estatutaris i de carreteres.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda instar el Govern de les Illes Balears a implantar a Eivissa el cicle formatiu de grau superior de guia, informador i assistent turístic, així com la possibilitat en el Reglament de la Llei general turística que els alumnes de grau de l’Escola de Turisme puguin habilitar-se com a tal.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda instar el Govern de les Illes Balears a elaborar un mapa escolar d’Eivissa el més aviat possible una vegada posades en funcionament les infraestructures ja finalitzades, atenent les recomanacions del Consell Escolar Insular d’Eivissa.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda accelerar al màxim tots els tràmits pendents per començar les obres de la carretera de Santa Eulària.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda concloure les obres de la segona fase de la travessia de Jesús.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda suprimir les travesseres urbanes amb intensitat de tràfic superiors a 2.000 vehicles diaris tal com preveu el PDSC i d’aquesta manera mantenir les variants.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la posada en marxa dels diversos projectes viaris pendents (primera fase E-10, Can Marsá, rotondes E-30…).

• El Consell Insular d’Eivissa acorda impulsar tramitació de projectes prevists a la primera fase del PDSC (Cala Llonga, Sant Antoni, Sant Josep) i l’estudi d’accés a l’Aeroport des de Sant Josep.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda fomentar l’ús del transport col·lectiu entre els joves a través de noves polítiques de descompte multi-viatge i incentivar la fidelització a bonificar el viatger freqüent.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la implantació d’un sistema tarifari integrat comú en les concessionàries amb un sistema informatitzat de control de viatgers i temps de pas a través del suport tecnològic del Consorci de Mallorca.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la posada en marxa d’un portal web institucional de transport públic per canalitzar tota la informació, gestió de reclamacions i incidències, planificant rutes i relació dels usuaris amb el sistema de transport insular.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda assegurar la connectivitat en temporada baixa entre els diversos nuclis poblacionals i, quan sigui necessari, reforçar-los en temporada turística. Revertir completament els guanys potencials de la mobilitat derivada de l’ús turístic i d’oci/platges i del transport nocturn en la millora de les condicions de prestació de les línies més deficitàries i usades per a residents.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda elaborar un pla per eradicar la problemàtica de les serpents a l’illa d’Eivissa.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda agilitzar l’aprovació del PDS de residus implementant mesures que fomentin el reciclatge i la recollida selectiva.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda promoure la instal·lació de fondejos ecològics amb l’objectiu de protegir la posidònia en zones de major afluència d’embarcacions.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda desenvolupar el pla de gestió forestal de l’illa d’Eivissa per impulsar mesures de prevenció de neteja forestal, etc.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda estudiar la viabilitat econòmica de la transferència de les competències en matèria d’aigua.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda sol·licitar al Govern una solució per regularitzar les construccions en rústic que estan de forma irregular i no compleixen la normativa, havent prescrit les infraccions.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda sol·licitar al Govern que adopti una solució als nuclis rurals de forma que es puguen incorporar als planejaments.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda instar el Govern balear a que modifiqui el Decret de sequera de forma que les restriccions de consum d’aigua no perjudiquin el sector agrari.

• El Consell Insular d’Eivissa es compromet a realitzar els pagaments de factures dins els terminis assignats per la llei per tal d’evitar els actuals retards.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda dotar de personal suficient el Museu Etnogràfic de Can Ros per a desenvolupar, al llarg de tot l’any, les tasques pròpies d’aquesta entitat.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la museïtzació de les troballes arqueològiques de Puig d’en Valls i Red Eléctrica per donar als ciutadans la possibilitat de gaudir d’aquests béns.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda millorar la protecció, la conservació i la difusió del nostre patrimoni creant línies de subvencions per desenvolupar projectes tant d’iniciatives privades com d’altres institucions.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda instar el Govern balear a possibilitar que l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears al complet actuï anualment a l’Illa d’Eivissa.

• El Consell Insular acorda instar el Govern Balear a revertir les retallades de personal que estan practicant en professorat i auxiliars tècnics als centres educatius d’Eivissa, mantenint com a mínim els mateixos recursos humans que el passat curs 2015/6 a cada centre educatiu, públic o concertat.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda dotar d’espais a les delegacions de les federacions esportives balears, per tal que puguin desenvolupar les seues tasques correctament.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda regularitzar la situació anòmala de la plantilla de l’H.R.A. de Cas Serres en el termini de dos mesos, garantint els drets de descans i jornada màxima dels treballadors, així com nombrar el càrrec de director de l’Hospital en el termini màxim d’un mes.

• El Consell Insular d’Eivissa acorda la creació d’una comissió de seguiment de la gestió i resolució dels actuals problemes de l’Hospital Can Misses, formada per tots els grups polítics que formen part del Parlament de les Illes Balears, Consell Insular d’Eivissa, Conselleria de Sanitat del Govern de les Illes Balears i la Delegació de l’IB Salut d’Eivissa.

Consulteu el document complet de propostes presentades pel Grup Popular al Consell d’Eivissa AQUI


rueda prensa consell 1 año gobierno

El PP denuncia el bloqueig d’un any «perdut» i marcat per les discrepàncies i la inestabilitat

EIVISSA, 07/07/2016.- El Grup Popular del Consell ha fet balanç del primer any de legislatura, «un any perdut, buit de contengut i marcat per la paràlisi i bloqueig dels dos equips de govern». Així ho ha explicat el portaveu, Mariano Juan, qui ha lamentat la continuada existència d’aquestes discrepàncies que perjudiquen els ciutadans i que s’escenifiquen a diari, un fet que «ens torna a la situació de 2011». En aquest sentit, ha recordat que els dos grups es presenten mocions a ells mateixos al·legant inactivitat, senyal que «no hi ha manera de posar-se d’acord».

Així, ha assegurat que aquesta paràlisi es fa evident amb l’execució pressupostària d’aquest any (fins ara només s’ha reconegut un 15’69%) i ha recordat que «governar no és només pagar nòmines i pagar despeses corrents». També ha posat de manifest que no hi ha cap projecte nou i que alguns dels heretats «no els saben ni concloure».

Juan ha explicat que al discurs d’investidura, Vicent Torres va fer moltes promeses que «no s’han portat a terme» i també va parlar d’un «canvi profund» malgrat que l’únic canvi que ha hagut ha set a pitjor en tots els departaments de la institució:no s’ha creat la Comissió mixta de Transparència i Bon Govern de la qual hauria de formar part l’oposició; es va parlar de la creació d’un pla contra la pobresa tot i queels informes en aquesta matèria demostren que es segueix igual… El portaveu també ha qüestionat la postura de PSOE-Podemos quant a la renda bàsica universal, gestió de la qual va dir que reclamaria i de la que no se n’ha parlat més.

Posteriorment, el portaveu ha criticat durament la gestió del territori i ha recordat que Vicent Torres va anunciar una consulta popular vinculant. No obstant això, «l’únic que s’ha fet ha estat una moratòria que paralitza totes les normatives que permetien regularitzar les construccions a Eivissa, sense donar cap sortida a aquesta problemàtica». A més, ha afegit que aquestes mesures provoquen l’efecte contrari al que es pretén ja que, davant la inseguretat jurídica creada, s’acceleren is’augmenten notablement les sol·licituds de segregacions i construccions.

En matèria de turisme, Juan ha recordat que l’esquerra «treu pit» parlant sobre la millora de la indústria turística d’Eivissa tot i haver paralitzat també la normativa que, durant la legislatura passada, ho va permetre. En aquest sentit ha dit que «s’ha anat endarrere», a l’igual que amb l’ecotaxa, que suposa «un nou impost que ens pot fer mal a efectes competitius. No obstant això, el més greu d’aquest impost és el fet recaptatori, ja que a Eivissa li correspon un 20% i el PSOE-Podemos s’ha conformat amb un 13% d’un 60, una xifra irrisòria que demostra el poc pes del Consell a Mallorca».

També s’ha criticat el retrocés en les polítiques agràries i, en aquest sentit, ha recordat que en la passada legislatura es varen portar a terme mesures que facilitaven la tasca dels agricultors donada la «dificultat de rendibilitzar aquesta professió».

D’altra banda, el Grup Popular ha recordat que s’ha empitjorat la situació de l’aigua,que segueix sent salada i la dessaladora aturada, tot i que el Ministeri de Medi Ambient la va construir i, a principis d’any, la va cedir al Govern de les Illes Balears. També ha qüestionat la gestió de la caldera de biomassa (subvencionada pel Leader) que el PP va instal·lar a les piscines des Raspallar i que, fins al moment, ha funcionat de manera intermitent.

L’habitatge també ha centrat les crítiques del grup, ja que tot i anunciar actuacions per evitar usos especulatius i aconseguir una baixada en el preu del lloguer, Torres ha actuat contràriament al que va anunciar al discurs «aplaudint» la legalització dels lloguers turístics que tenen, precisament, l’efecte contrari.

En matèria d’educació ha recordat que es va comprometre a fer una auditoria d’infraestructures per garantir la completa escolarització i que, per ara, només s’ha parlat de reciclar els barracons. En aquest sentit, ha destacat que, tot i la situació econòmica que es va trobar el PP en la passada legislatura, es varen executar diversos projectes com l’institut a Santa Eulària o les reformes de Santa Gertrudis, entre d’altres.

El Grup Popular també ha denunciat la situació del sector del transport a l’illa i la incertesa de si es crearà (o no) una empresa pública, una qüestió en la qual tampoc s’entenen els socis de govern. En aquesta línia ha destacat les presses de l’esquerra a l’hora d’anunciar públicament determinades actuacions com el conveni del Cetis però ha lamentat la passivitat a l’hora d’executar-ho. A més, ha incidit en què aquest fet posa de relleu la dificultat d’aquesta situació i evidencia la demagògia de l’esquerra durant la passada legislatura que, inclús, va arribar a assegurar que «si arribassin a governar obriria l’estació en dos hores».

Finalment, Juan ha criticat que l’únic que s’ha fet en matèria esportiva ha set «carregar-se» el Parc Motor, i que no s’ha portat a terme cap actuació per fomentar l’esport base. A més, ha recordat que les subvencions estan bloquejades i no s’han posat en marxa les rutes de senderisme i de nordic walking anunciades, etc.