MARIA JOSÉ RIBAS: “QUE BARCELÓ SIGUI LÍDER D’UN PARTIT NACIONALISTA MALLORQUÍ, NO LI DONA DRET A CARREGAR-SE L’AUTONOMIA FINANCERA DEL CONSELL D’EIVISSA”

MARIA JOSÉ RIBAS: “QUE BARCELÓ SIGUI LÍDER D’UN PARTIT NACIONALISTA MALLORQUÍ, NO LI DONA DRET A CARREGAR-SE L’AUTONOMIA FINANCERA DEL CONSELL D’EIVISSA”

EIVISSA, 15 / 11 / 2016.- La diputada popular Maria José Ribas, ha demanat avui al vicepresident del Govern, Biel Barceló, que retiri immediatament la disposició addicional desena de la Llei de Pressupostos, que deixa sense efecte les quantitats a transferir en matèria de Promoció turística al Consell d´Eivissa corresponent a 2016 i 2017, i pagui aquestes competències de promoció a la màxima institució insular.

Ribas ha carregat durament contra Barceló, assegurant que el fet que ell siga el líder d´un partit nacionalista mallorquí, “no li dona dret a carregar-se l´autonomia financera del Consell d´Eivissa”. Per a la diputada popular aquesta legislatura estam patint, com ja ve denunciant el PP Eivissa, “un procés de recentralització”.

“L´ultim capítol d’aquest procés ha estat la cacicada i l´agressió a l´autonomia més grossa que s´ha fet a aquestes illes. En 33 anys d´Autonomia, ningú s´havia atrevit mai a tant, com la Sra. Armengol amb l’ajuda de Barceló, eliminant la dotació a un consell amb la competència transferida”.

Per això, Ribas li ha demanat al vicepresident Barceló saber qué entén ell per autonomia. “L´autonomia del Consell d´Eivissa té que dependre de que agafem a la Consellera d´Hisenda mentint descaradament al ple d´aquesta cambra, diguent que era una omissió però que si que es pagarà la promoció turística a Eivissa quan al mateix temps, en la llei de Pressupostos, s’ho carreguen?. Es paga la promoció del 2016, per no fer mentidera a la Consellera, però no es paga la de 2017… és això Autonomia ? És autonomia dir, com vostè ha dit, que les competències s’han de transferir als quatre Consells per no crear desigualtats? Quina vergonya!”, ha lamentat Ribas.

La diputada popular s’ha mostrat desconcertada davant la idea que deu tenir Barceló sobre l’autonomia. “Li deu parèixer bé al Sr. Barceló l´autonomia del Consell de Mallorca que no accepta, per exemple, transports o ordenació turística i no  l´hi pareix bé l´autonomia del Consell d’Eivissa, per acceptar la competència de promoció. Així és com ell entén l´autonomia?”.

“Els Consells són autònoms per acceptar o no les competències, per molt que a ell li molesti. Autonomia és la llei de finançament, que ha suposat passar, en 3 anys, de 184 milions de finançament, a 327 milions i és conèixer la realitat de totes les illes i respectar-les, cosa que el Sr. Barceló i la Sra. Armengol, no entenen i ho demostren amb les seves ‘cacicades’”.

Després de la intervenció, Maria José Ribas ha declarat que el vicepresident té molt a aprendre en matèria d´Autonomia “perquè aquesta no consisteix en anar al Fossar de les Moreres a reclamar l´independència de Catalunya i després comportar-se a casa com un autèntic jacobí

 

Següent entrada:
Entrada anterior

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *