Ramón: “el que volem de Conselleria no són bones paraules sinó fets: que donen vertader suport als esdeveniments esportius a les illes que, com la Volta a Eivissa en BTT, demostren ser tan beneficiosos per a tots”.

Ramón: “el que volem de Conselleria no són bones paraules sinó fets: que donen vertader suport als esdeveniments esportius a les illes que, com la Volta a Eivissa en BTT, demostren ser tan beneficiosos per a tots”.

EIVISSA, 22 / 11 / 2016.- La diputada popular Sara Ramón ha lamentat avui que els clubs esportius hagin de pagar entre 5.000 i 6.000 euros per a fer informes d’avaluació d’impacte ambiental quan sigui precís, el que suposa un entrebanc per als organitzadors de proves esportives fora de temporada que el que estan fent és “col·laborar amb la desestacionalització del turisme i donant suport a la promoció de les illes com a destí esportiu i de qualitat”.

Per a Ramón, “pareix que Conselleria no mou un dit si a Eivissa no ens mostren enfadats i hi ha reacció social a la seva incapacitat i desconeixement. Que ara el Govern es mostri procliu a estudiar aquesta qüestió no ens garanteix res, no es garanteix que rectifiqui i això ens preocupa. El que volem de Conselleria no són bones paraules sinó fets: que donen vertader suport als esdeveniments esportius a les illes que, com la Volta a Eivissa en BTT, demostren ser tan beneficiosos per a tots”.

Ramón ha recordat que la Volta a Eivissa en mountainbike és la prova esportiva més important a Eivissa, la primera volta ciclista en BTT per etapes a Espanya i el 5è al món segons els mitjans de comunicació especialitzats. “És un exemple de la feina ben feta, de l’harmonia entre administracions públiques, organitzadors i patrocinadors. Feina feta durant 16 anys que han començat a donar el seu fruit en els darrers anys

“Som conscients de la necessitat de cuidar i mantenir el medi ambient, però també estem a favor del desenvolupament econòmic de les Illes Balears a través dels esdeveniments esportius i el turisme actiu, creiem que són compatibles. Hem de tenir clar cap a on volem a anar, i si el que volem és la desestacionalització amb els esdeveniments esportius, anar tots a una”, ha assegurat Ramón.

Ramón ha demanat conèixer baix quin criteri s’estableix un límit de 300 participants per la Volta a Eivissa i quin mal fan anant per camins existents: “Quina diferència hi ha entre els milers de ciclistes que pugen La Talaia durant tot l’ estiu i els 1.000 que passen en 3 hores? La carrera no transcorre camp a través, passen per camins on també hi circulen camions, coxes, motos i quads”.

La diputada popular ha relatat que per la resta d’Europa i del territori nacional també hi ha multitud de zones protegides amb Xarxa Natura. Però als altres llocs han entès que l’esport i la protecció del medi ambient són compatibles. Per això triomfen la cursa de Trail Ultra Pirineu a Catalunya, la Andalucía Bike Race, La Rioja Bike Race, la Costa Blanca Bike Race, la VOLCAT… “Creuen que a aquells llocs no respecten la protecció Xarxa Natura? Al Govern cuiden el medi ambient a trets d’escopeta, com ja hem comprovat a Eivissa, sense pensar en les conseqüències. El que està clar és que hi ha que trobar un equilibri entre el medi ambient i els drets fonamentals com són l’esport i la salut”.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *