Sara Ramón: “Amb aquest inici de curs a Eivissa hem vist per part de Conselleria d’Educació, una manca total i absoluta de voluntat per treballar per una educació inclusiva”

Sara Ramón: “Amb aquest inici de curs a Eivissa hem vist per part de Conselleria d’Educació, una manca total i absoluta de voluntat per treballar per una educació inclusiva”

EIVISSA, 27 / 09 /16.- La diputada popular Sara Ramon ha dirigit avui una pregunta al conseller d’Educació, Martí March per conèixer la valoració que fa sobre l’inici del present curs escolar atenent que, tal com va fer l’any passat, no es pot excusar en la manca de temps per a planificar-ho. Ramón li ha recordat que just fa un any li va demanar explicacions per l’inici del curs escolar 2015/2016 a Eivissa “on va haver-hi 16 alumnes sense escolaritzar. Aleshores el conseller March va justificar aquesta lamentable situació dient que “era molt difícil planificar un curs amb tan poc temps a l’executiu”.

Ara ja ha passat més d’un any des de la seva presa de possessió; ha passat un curs acadèmic sencer i la preparació d’un altre essent conseller, i el present curs escolar que s’acaba d’iniciar ha arrencat a Eivissa i Formentera amb 11 ‘barracons’ per poder atendre tota la demanda d’escolarització i que, a més, algunes aules modulars ni havien arribat a principi de curs, i amb 448 alumnes més, amb retallades de ATE’s i amb sols un nou centre. Creiem que amb aquest panorama no pot presumir en absolut, ni pot parlar de planificació i bona gestió”. Ramón ha assegurat que en aquest inici de curs “hem vist, per pena de tots, una manca total i absoluta de voluntat per treballar per una educació inclusiva, una cosa que prediquen i en parlen molt, però que no veiem enlloc: Incompleixen la resolució de la Direcció General de maig del 2015 on  s’estableix en 5-6 boixos la ràtio per assignar un Auxiliar Tècnic Educatiu, retallades al centres de la Consolació, Puig den Valls, Can Misses i sa Real… I. els ATES, auxiliars tècnics educatius, n’eren 55 al 2015, i segons declaracions de la delegada d’Educació a les Pitiüses, ara en són 50 . Idò, on són el cinc que falten?” es pregunta la diputada popular.

Ramón ha explicat que la realitat és que hi ha més alumnes i menys professors per l’atenció a la diversitat. “Ells han justificat la reducció d’aquests auxiliars dient que els alumnes amb trastorn de conducta ja no necessitaven atenció d’una ATE, auxiliar, on han inclòs a més els trastorns d’espectre autista, un canvi de criteri que no coneixien les escoles i que ha ofès els pares”. “Si es pot fer un resum de la realitat educativa a la nostra illa, veiem que hi ha més ràtios, menys atenció a la diversitat dins les aules, i avui per avui encara no hi són els intèrprets de signes que va prometre recuperar a les aules. On són les solucions a tots els problemes que abans criticaven? Està clar que és més fàcil trobar problemes que gestionar”, ha criticat Ramón. “Duim més d’un any esperant un Pla d’Infraestructures que el nostre grup li ha demanat i si no passen ja a l’acció, s’acabarà la seua legislatura, no haurà fet res i la situació serà molt més greu”.

DEPURADORA DE CALA TARIDA

Per altra banda, la diputada popular Maria José Ribas, ha preguntat per quina previsió té el Govern per la posada en funcionament de la depuradora de Cala Tarida ja que, el conseller de Medi Ambient “porta des de l´agost de l´any passat, anunciant la posada en marxa urgent i imminent de la depuradora de Cala Tarida i encara no tenim cap notícia”. Ribas ha recordat que al mes de juny des de Consellería anunciaren que la depuradora estava pendent només de la connexió elèctrica, però des de Endesa sortien diguent que l´obra civil era responsabilitat del Govern i que quan estigues enllestida ells podrien fer la seva feina. Per la seva part, Medi Ambient garantia que l´Edar donaria servei al més d´Agost, encara que es tinguessin que connectar generadors. “A darrers d´agost la depuradora seguia esperant la connexió elèctrica i s´ha descartat l´opció dels generadors per què fan molta remor i el passat 21 de setembre tornen a anunciar que es retardarà 2 o 3 setmanes més. Estem esperant a veure quin serà el proper anunci. Li demanem al conseller de Medi Ambient que doni i concreti terminis que es puguen complir, perquè els veïns d´aquesta zona necessiten explicacions i , sobretot, confiança en què tindran la depuradora en funcionament”

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *