Parlament Illes Balears

logo twitter

DIPUTATS DEL PP EIVISSA AL GRUP PARLAMENTARI POPULAR:

Sara Ramón Roselló: Membre de la Comissió d’Economía. Membre de la Comissió de Cultura, Educació i Esports.

Vicent Serra Ferrer: President de la Comissió d’Hisenda i Pressuposts. Membre de la Comissió de Salut.

MªJosé Ribas Ribas: Vicepresidenta de la Comissió d’Assumptes Socials i Drets Humans. Membre de la Comissió de Turisme.

Miquel Jerez Juan: Secretari segon de la Junta de Portaveus del Parlament i membre de la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals.

Tania Marí Marí: Membre de la Comissió de Medi Ambient i Ordenació del Territori. Membre de la Comissió de Salut.

 

NOTÍCIES

Aprovada la PNL del PP que sol•licita l’incremet d’ATES i personal docent de suport especialitzat als centres educatius de les illes

colegio-can-misses

EIVISSA, 21 / 10 / 16.- La Comissió d’Educació va aprovar ahir els tres punts de la PNL presentada pel grup parlamentari popular referits a la necessitat d’augmentar el personal docent de suport especialitzat als centres educatius de les illes amb caràcter d’urgència.

Concretament, la proposta es referia a què el Govern de les Illes Balears incrementi i cobreixi llocs de feina de personal de suport especialitzat (ATEs, PTs, ADs, ALs, …), en nombre suficient per donar cobertura mínima suficient a tots els nins i nines amb necessitats especials educatives, durant la seva jornada escolar, en els centres públics i privats concertats de les Illes Balears, així com que es crei una borsa complementària d’ATES, amb places dotades i vacants per a cada illa, a disposició de la conselleria d’Educació per a la seva gestió, a fi que pugui cobrir de forma immediata necessitats sobrevingudes urgents. El darrer punt demana que el Parlament de les Illes Balears insti el Govern de les Illes Balears a dur a terme totes aquestes actuacions a la major urgència possible.

La diputada popular Sara Ramón ha reiterat que aquest curs escolar 2016-2017 s’ha iniciat amb importants mancances de planificació i recursos de personal de suport dedicat a cobrir les necessitats especials dels nins i nines, principalment Auxiliars tècnics educatius (ATES), pedagogs terapeutes (PTs), experts en Audició i Llenguatge (AL), intèrprets de sords i personal d’atenció a la diversitat. “Aquest és un personal imprescindible per tenir cura adequada d’aquells infants que per les seves circumstàncies personals estan necessitats d’una ajuda educativa especial, l’anterior legislatura amb el Partit Popular es va incrementar el nombre d’Auxiliars Tècnics Educatius en plantilla i es millorà la distribució pels centres de les diferents illes. i es va aprovar i dotar la Conselleria d’Educació d’una borsa complementària i vacant de places d’ATEs amb la voluntat de facilitar la cobertura de les futures necessitats. Hem de seguir treballant en aquesta línia i evitar que es tornin a repetir situacions com la viscuda durant l’inici d’aquest curs escolar amb greus mancances que s’han de cobrir urgentment”.

 REBUTJADA UNA PNL REFERIDA ALS PROGRAMES DE MILLORA EN L’APRENENTATGE

Per altra banda, la Comissió d’Educació va rebutjar una PNL presentada per la diputada Sara Ramón en la que es demanava que es reduesca el nombre d’alumnes per accedir als programes de millora a l’aprenentatge, passant d’un mínim de 10 a un mínim de 5.

I és que tal com explica Ramón, els programes de millora de l’ aprenentatge i del rendiment són una mesura específica d’atenció a la diversitat que s’han de desenvolupar a partir de segon curs d’educació secundària obligatòria i són un eina útil i eficaç d’educació inclusiva. A l’ordre del Conseller d’Educació i cultura del 23 de maig, l’annex 3, on fa referència al nombre d’alumnes necessaris per accedir a aquestos programes, es marca un mínim de 10, per lo que molts de grups de 7 o 8 alumnes s’han quedat sense aquesta opció, amb el perjudici que això representa per aquests alumnes a l’hora de passar a quart i obtenir el títol de graduat en educació a secundària.

Ramón lamenta que la seva proposta no hi hagi surtit endavant, ja que “l’educació inclusiva s’assumeix com un dret de tots els alumnes i les escoles ordinàries amb aquesta orientació inclusiva representen el mitjà més eficaç per combatre actituds discriminatòries construint una societat integradora i aconseguint una educació per a tots”.


EL PP Eivissa demana al Govern que habiliti un sistema de beques pels aspirants de les illes d’Eivissa, Formentera i Menorca que es desplacin a Mallorca per realitzar el Curs Bàsic de Policia Local

policia-local-def

EIVISSA, 21 / 10 / 16.- El grup parlamentari popular, de la mà de la diputada eivissenca Tania Mari, ha presentat una proposició no de llei amb caràcter d’urgència per tal que el Parlament de les Illes Balears insti a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques a establir i convocar un sistema de beques pels aspirants de les illes d’Eivissa, Formentera i Menorca que es desplacin a Mallorca des de la seva illa de residència per realitzar el Curs Bàsic de Policia Local durant l’any 2016 i 2017.

Tal com s’explica a la proposta, el passat 14 de setembre de 2016 es va aprovar la convocatòria del Curs Bàsic de Policia Local, pel procediment d’urgència, que s’ha de portar a terme durant els anys 2016 i 2017 a l’illa de Mallorca. L’objecte d’aquestes bases és proveir 48 places per portar a terme el Curs Bàsic de Policia Local que ha d’impartir l’Escola Balear d’Administració Pública a l’illa de Mallorca.

Per a Tania Mari, el fet que els aspirants de les illes d’Eivissa, Formentera i Menorca s’hagin de desplaçar fins a Mallorca per a fer aquest curs, suposa un greuge comparatiu a nivell econòmic amb els aspirants de Mallorca, que no han de fer cap despesa en transport ni allotjament. “Per això, per tal de garantir els principis d’igualtat, accessibilitat i mobilitat entre els ciutadans de les Illes Balear, resulta necessari establir un sistema de beques pels aspirants que hagin de desplaçar-se a Mallorca per realitzar el curs” defensa la diputada popular.

“Hem de recordar que tal com estableix l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, ‘els poders públics hauran de garantir la realització efectiva de totes les mesures necessàries per evitar un desequilibri econòmic i social entre els ciutadans balears’ i per això hem presentat aquesta proposició no de llei perquè els aspirants de les illes que s’hagin de desplaçar a Mallorca ho facin amb igualtat de condicions”.


El PP Eivissa demana a la consellera d’Hisenda que es faci al Consell d’Eivissa la transferència dels 547.000 euros pendents per a aquest any en promoció turística

mjr-18-oct

EIVISSA, 15 / 10 /16.- La diputada popular Maria José Ribas ha demanat avui al ple del Parlament que el Govern faci inmediatament la transferència al Consell d’Eivissa dels 547.000 euros per a promoció turística que, el passat mes de setembre, els populars ja varen advertir que no hi eren en cap lloc, lamentant que el Govern d’Armengol ‘birlàs’ aquests diners a Eivissa quan és una transferència establerta per la llei de Finançament dels Consells.

Ribas li ha preguntat a la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, per quin motiu el Govern de les Illes Balears ha incomplert el pagament al Consell d´Eivissa d’aquesta dotació per promoció turística establerta en el Decret 45/2015 de 22 de maig pel qual es va transferir al Consell d´Eivissa la competència en promoció turística. Ribas ha recordat que al decret s’establia l´import del traspàs per 2015 , import que s´actualitzaria cada any, (segons la norma establerta a l´article 14 de la llei de finançament dels Consells) i a més, també afegia un increment progressiu de 3 milions per als 4 consells, a l´any 2016 i al 2017, dels quals , per al 2016, n´hi tocaven 547.000 al Consell d´Eivissa.

“I ara ens diuen des de conselleria que no s’ha transferit per un problema ‘d’omissió’… un error que denota la recentralització que està portant a terme el Govern d’Armengol”, lamenta Ribas. “Es desconeixen les realitats de Menorca, s’adormeixen les transferències al Consell de Mallorca, s´aplacen, sine die, les escoles de Sant Francesc i San Ferran a Formentera i a Eivissa, junt a les retallades que fa Educació, tenim l´agressió permanent dels seus companys de Mes x Mallorca en matèria de sequera, la matança de les cabres des Vedrà , la problemàtica dels pisos turístics il.legals, i ara, retallen també i incompleixen la llei en les transferències al Consell d´Eivissa, birlant-li més de 500.000 euros”

“Era això el ‘Federalisme interior’ o és que la Sra. Armengol està tan ocupada, exercint de líder nacional que s´ha oblidat de la realitat de les nostres illes?” ha ironitzat Ribas que li ha recomanat a la consellera Cladera que li convindria parlar menys d’en Montoro i centrar-se a fer la seva feina com cal.

Ribas ha demanat a Cladera que es faci immediatament al Consell d´Eivissa la transferència de la quantitat retallada i a més , que aquesta quantitat computi en els pressupostos del 2017, en la base de l´any 2016 sobre la que fer l´actualització. “Ha de complir amb la llei de finançament de Consells que tan insuficient els hi pareixia, quan estaven a l´oposició, i liquidar la quantitat addicional derivada, tant de la liquidació definitiva del 2015, com de l´increment d´ingressos previstos per 2017 i hauria de contemplar en els pressupostos la partida per pagar part del seu meravellós sistema de bestretes i el nou increment per promoció turística que recull el Decret 45/2015, també per al 2017” ha exigit Ribas.

Per últim, Ribas li ha dit a la consellera Cladera que “no l´hi ha de saber greu dir que l´increment d’aportacions a Consells no es una concessió graciosa del seu Govern, sinó que és una obligació legal derivada de la bona feina feta pel Govern del Partit Popular…… Per què, de moment, la seva unica aportació ha estat birlar-li els sous al Consell d´Eivissa en matèria de finançament de les seves competències”.


 

Sara Ramón: “Per segona vegada el Govern nega al port de Sant Antoni la possibilitat de ser un port de referència a Balears”

puerto-sant-antoni-2

EIVISSA, 7 / 10 /16.- La diputada autonòmica popular Sara Ramón ha lamentat que la comissió de Turisme del Parlament rebutjara una proposició no de llei per què es finalitzi la tramitació de Port Shengen del port de Sant Antoni de Portmany i del de Ciutadella (Menorca), “una tramitació molt avançada en al cas de Sant Antoni durant la passada legislatura i que donaria molts de beneficis al municipi portmany com a destí turístic de qualitat, ja que podria rebre creuers”. Ramón ha declarat que “els ciutadans del municipi de Portmany porten molts anys reclamant i lluitant per canviar el seu model turístic i per convertir-se en un destí de turisme de qualitat. Si Sant Antoni és port Shengen, es pujaria el nivell d’estàndard de qualitat”.

“És la segona vegada que es neguen a la arribada de creuers a Sant Antoni i ens sorprén que no vulguin finalitzar la tramitació de Port Shengen que ja està tan avançada” ha recordat Ramón que ja el passat mes de juny va demanar explicacions al conseller Pons per aquesta negativa. “El que volem és que tant el Govern  com l’ajuntament de Sant Antoni, treballin tots a una perquè el Port de Portmany pugui rebre creuers, ja que amb la declaració Shengen tenen la feina quasi feta”.

I és que, tal i com ha relatat Ramón, del 2003- al 2007, es varen fer millores molt importants a aquest port: l’ inici del moll es va convertir en una plaça, es varen posar marquesines, es va arreglar la zona de pescadors, es va fer l’edifici de l’Estació Marítima donant una benvinguda de qualitat i segura als passatgers de les navilieres, es va fer el moll de fusta dalt del muro, l’ acces a la platja de Coves Blanques, el Passeig que va de Coves Blanques a la platja de Caló des Moro, quedant el poble connectat a la mar i tota la zona portuària també connectada amb el poble , també es va fer la reforma i modernització del Club Nàutic, que va ésser possible gràcies a una modificació de la llei que va permetre continuar a l’antic concessionari, entre altres accions i inversions.

“Al 2008, es varen mantenir reunions amb vàries empreses de creuers (CarnivalCruise Lines, Holland America line, Norwegian Cruise Lines, Windstar Cruises, entre altres) que es varen mostrar molt interessades a incloure Sant Antoni en la seva escala. Sería molt lamentable perdre aquesta oportunitat per la negativa del conseller Pons a dotar al port de Sant Antoni de la declaració que certifiqui que pot rebre creuers” ha assegurat Ramón.

“Tenim a Sant Antoni un port preciós amb unes bones instal·lacions i a més és un dels més visitats de l’arxipèlag, des del Partit Popular creiem que el port de Sant Antoni ha de donar una passa endavant i ha de poder rebre creuers, això sí seria un augment qualitatiu per a la localitat i els seus veïns i comerciants”.


El PP de Eivissa solicita que la tercera unidad del SAMU-061 con base en Santa Eulària se mantenga durante todo el año

061-web-def

EIVISSA, 28 / 09 / 16.- La diputada popular Tania Marí, a través del Grupo Parlamentario Popular, ha presentado una Proposición No de Ley para que el Parlament inste al Govern a mantener durante todo el año la Unidad del SAMU-061, con base en el municipio de Santa Eulària, para hacer frente a las emergencias de la población del norte de la isla. Marí ha recordado que el pasado mes de marzo se aprobó por unanimidad una PNL presentada por los populares por la que se dio luz verde a la dotación de una tercera unidad del SAMU-061 para la isla de Eivissa y para que reforzara el municipio de Santa Eulària principalmente en los meses de verano. Un servicio que entró en funcionamiento el pasado 1 de junio y está previsto que el próximo 30 de septiembre deje de funcionar.

Para los populares “no es de justicia dejar a los residentes del norte de la isla sin esta atención de urgencia y emergencia, básico para reducir la mortalidad y el riesgo de secuelas en la población” ya que, con esta tercera unidad, “los tiempos se acortan y se puede ofrecer un servicio más rápido en caso de requerirse asistencia medicalizada de forma inmediata”, ha señalado Marí.

Por ello, los populares reclaman que este servicio se mantenga activo durante todo el año para que Eivissa cuente con una unidad más del SAMU-061, a parte de la de Vila y San Antonio, y se evite que una parte de la isla quede por debajo de la media de tiempo de atención urgente, “a pesar del gran esfuerzo de los profesionales que intervienen en caso de requerirse asistencia medicalizada de forma inmediata” ha valorado Marí, “siempre es importante poder contar con este importante refuerzo”.


Sara Ramón: “Amb aquest inici de curs a Eivissa hem vist per part de Conselleria d’Educació, una manca total i absoluta de voluntat per treballar per una educació inclusiva”

sara-ramon-parlament

EIVISSA, 27 / 09 /16.- La diputada popular Sara Ramon ha dirigit avui una pregunta al conseller d’Educació, Martí March per conèixer la valoració que fa sobre l’inici del present curs escolar atenent que, tal com va fer l’any passat, no es pot excusar en la manca de temps per a planificar-ho. Ramón li ha recordat que just fa un any li va demanar explicacions per l’inici del curs escolar 2015/2016 a Eivissa “on va haver-hi 16 alumnes sense escolaritzar. Aleshores el conseller March va justificar aquesta lamentable situació dient que “era molt difícil planificar un curs amb tan poc temps a l’executiu”.

Ara ja ha passat més d’un any des de la seva presa de possessió; ha passat un curs acadèmic sencer i la preparació d’un altre essent conseller, i el present curs escolar que s’acaba d’iniciar ha arrencat a Eivissa i Formentera amb 11 ‘barracons’ per poder atendre tota la demanda d’escolarització i que, a més, algunes aules modulars ni havien arribat a principi de curs, i amb 448 alumnes més, amb retallades de ATE’s i amb sols un nou centre. Creiem que amb aquest panorama no pot presumir en absolut, ni pot parlar de planificació i bona gestió”. Ramón ha assegurat que en aquest inici de curs “hem vist, per pena de tots, una manca total i absoluta de voluntat per treballar per una educació inclusiva, una cosa que prediquen i en parlen molt, però que no veiem enlloc: Incompleixen la resolució de la Direcció General de maig del 2015 on  s’estableix en 5-6 boixos la ràtio per assignar un Auxiliar Tècnic Educatiu, retallades al centres de la Consolació, Puig den Valls, Can Misses i sa Real… I. els ATES, auxiliars tècnics educatius, n’eren 55 al 2015, i segons declaracions de la delegada d’Educació a les Pitiüses, ara en són 50 . Idò, on són el cinc que falten?” es pregunta la diputada popular.

Ramón ha explicat que la realitat és que hi ha més alumnes i menys professors per l’atenció a la diversitat. “Ells han justificat la reducció d’aquests auxiliars dient que els alumnes amb trastorn de conducta ja no necessitaven atenció d’una ATE, auxiliar, on han inclòs a més els trastorns d’espectre autista, un canvi de criteri que no coneixien les escoles i que ha ofès els pares”. “Si es pot fer un resum de la realitat educativa a la nostra illa, veiem que hi ha més ràtios, menys atenció a la diversitat dins les aules, i avui per avui encara no hi són els intèrprets de signes que va prometre recuperar a les aules. On són les solucions a tots els problemes que abans criticaven? Està clar que és més fàcil trobar problemes que gestionar”, ha criticat Ramón. “Duim més d’un any esperant un Pla d’Infraestructures que el nostre grup li ha demanat i si no passen ja a l’acció, s’acabarà la seua legislatura, no haurà fet res i la situació serà molt més greu”.

DEPURADORA DE CALA TARIDA

Per altra banda, la diputada popular Maria José Ribas, ha preguntat per quina previsió té el Govern per la posada en funcionament de la depuradora de Cala Tarida ja que, el conseller de Medi Ambient “porta des de l´agost de l´any passat, anunciant la posada en marxa urgent i imminent de la depuradora de Cala Tarida i encara no tenim cap notícia”. Ribas ha recordat que al mes de juny des de Consellería anunciaren que la depuradora estava pendent només de la connexió elèctrica, però des de Endesa sortien diguent que l´obra civil era responsabilitat del Govern i que quan estigues enllestida ells podrien fer la seva feina. Per la seva part, Medi Ambient garantia que l´Edar donaria servei al més d´Agost, encara que es tinguessin que connectar generadors. “A darrers d´agost la depuradora seguia esperant la connexió elèctrica i s´ha descartat l´opció dels generadors per què fan molta remor i el passat 21 de setembre tornen a anunciar que es retardarà 2 o 3 setmanes més. Estem esperant a veure quin serà el proper anunci. Li demanem al conseller de Medi Ambient que doni i concreti terminis que es puguen complir, perquè els veïns d´aquesta zona necessiten explicacions i , sobretot, confiança en què tindran la depuradora en funcionament”


El PP d’Eivissa aconsegueix que l’enderrocament de la ruïna de Cala d’en Serra es financi amb fons de l’impost sobre estades turístiques

13007171_1061287023928852_3198184582269928458_n

EIVISSA, 22/ 09 /16.- La Proposició No de Llei presentada per la diputada popular Tania Marí, per tal que el Govern de les Illes Balears inclogui com a projecte prioritari a executar amb càrrec al fons de l’impost sobre estades turístiques, l’enderrocament de la construcció en ruïna de Cala de’n Serra i tornar a l’estat originari aquest espai d’alt valor paisatgístic, ha sigut aprovada aquest matí a la Comissió de Turisme amb 6 vots favorables de PP i Podemos i amb 5 abstencions de PSOE, Més per Mallorca i Més per Menorca.

Per a la diputada popular Tania Marí, l’abstenció dels socialistes demostra una “doble moral que mai arribarem a entendre-la. No entenem com els socialistes no voten a favor d’un projecte que, a Eivissa, ho duien al seu programa electoral i ahir, fins i tot, el president del Consell, Vicent Torres, va mostrar a una reunió amb l’alcalde de Sant Joan, la seva defensa que aquestes ruïnes s’enderroquessin amb fons de l’ecotaxa”. Per a Marí, “no hi ha voluntat política per part dels socialistes per dur endavant aquest projecte que tornarà al seu estat original aquest espai d’alt valor paisagístic. Ells venen fum: diuen que volen protegir el territori, el medi ambient, els espais naturals… i a l’hora de la veritat són incapaços de votar a favor d’una proposta que suposarà un benefici per a l’illa i els seus habitants que podran gaudir d’un espai natural recuperat”.

Mari ha mostrat la seva satisfacció perquè la PNL hi hagi sortit endavant, ja que, a avui en dia, les ruïnes del projecte dissenyat per l’arquitecte Josep Lluis Sert l’any 1969, continuen deteriorant-se, fent-se un ús inadequat i perillós de la construcció, com per exemple: ús d’aparcament, pràctiques de jocs simulant escenaris de guerra, acampades il·legals i altres activitats que posen en perill a totes les persones que visiten Cala d’en Serra. “A Cala d’en Serra guanyarem en medi ambient i en seguretat”, ha conclòs Marí.


El PP Eivissa advierte de que la Comisión de Investigación sobre las autovías de Ibiza sólo investigará lo que quiere la izquierda

miguel-jerez-parlament

Miquel Jerez: “Esta Comisión de Investigación es un  pucherazo”

EIVISSA, 8 /09 /16.- La Comisión de Investigación sobre las carreteras de Ibiza se reunió ayer para aprobar los distintos planes de trabajo presentados y en los que se contiene el listado de comparecientes y la documentación en base a la cual los grupos parlamentarios desarrollarán su trabajo.

El portavoz del Grupo Parlamentario Popular en la Comisión de Investigación, Miquel Jerez, ha lamentado que de su propuesta no se haya incluido a nadie, ni tan solo se haya incorporado la solicitud de un solo expediente. “Esta Comisión trabajará con los comparecientes que a la izquierda le dé la gana y con la documentación que izquierda quiera. Esta Comisión de Investigación es un pucherazo. En definitiva, esta comisión solo investigará lo que la izquierda quiera”.

Para Jerez, “la izquierda ha aplicado el rodillo parlamentario, han utilizado su mayoría para imponer un plan de trabajo arbitrario diseñado únicamente para conocer una sola verdad, la suya. No es la comisión de la verdad, sino la del rencor y de la venganza”

“Nuestra intención era la de confeccionar un solo plan de trabajo que incluyera todos los planes de todos los grupos parlamentarios para fusionarlos en uno solo, sin vetos a nadie ni a nada. Estábamos dispuestos a aceptar todas sus propuestas siempre que se aceptase también la nuestra”


Eivissa, 14, juny, 2016.- El diputat autonòmic popular Vicent Serra, va preguntar ahir a la consellera de Salut, Patricia Gómez, pel futur de l’Hospital-Residència de Cas Serres. Pots seguir-ho al següent enllaç de Periódico de Ibiza: ‘Patricia Gómez mantiene las dudas sobre el futuro de la residencia de Cas Serres’