El consens amb el PTI i la necessitat de recursos per lluitar contra incendis centren les propostes del PP per al proper ple de la institució

El consens amb el PTI i la necessitat de recursos per lluitar contra incendis centren les propostes del PP per al proper ple de la institució

El Grup Popular ha presentat aquest matí el conjunt d’iniciatives que portarà al ple de divendres, on es demanarà la retirada de la Norma Territorial Cautelar davant la manca de consens amb els sectors afectats per la mateixa. Aquesta iniciativa respon a l’allau d’al·legacions que va rebre la institució demanant que es donàs marxa enrere en busca de consens. En el mateix sentit, s’insta a elaborar un diagnòstic real del PTI durant els seus anys de vigència amb caràcter previ a la modificació. A més, com a conseqüència d’aquest procés imposat des de la intransigència, el PP demanarà al Ple que qualsevol modificació del model territorial sigui aprovat amb el màxim consens social i polític. «La NTC és nul·la de ple dret ja que no s’ha iniciat una modificació del PTI prèviament pel Ple del Consell», ha explicat el portaveu del Grup Popular, Mariano Juan.

Per la seua banda, la consellera Pepa Costa ha explicat que el Govern de les Illes Balears no està donant resposta a les demandes formulades pel Grup Parlamentari Popular en relació a la prevenció i lluita contra incendis. Així, el PP demana instar al Govern a disposar durant tots els mesos de l’any de suficients recursos humans i tècnics de lluita contra el foc, assegurant la presència d’almenys un mitjà aeri amb base a Eivissa.

El Ple també acollirà una interpel·lació al conseller d’Educació, Cultura i Patrimoni, David Ribas, per demanar explicacions sobre la nefasta gestió que està fent del seu departament. A més, en el torn de preguntes es demanarà pel compromís adquirit amb el Festival Sueños de Libertad, l’organització de la qual ha denunciat recentment els incompliments de Ribas. De la mateixa manera es preguntarà els motius pels quals el projecte de les obres realitzades per a l’ampliació de l’aparcament des Soto (junt a béns protegits de la UNESCO) no han passat per la Ciotupha.

El PP també vol demanar explicacions sobre les declaracions de la consellera Viviana de Sans menyspreant la feina feta en matèria de promoció turística pel Consell i Fundació en la passada legislatura. Cal recordar que la vicepresidenta va presumir d’un «canvi radical» de la promoció i va assegurar que ara «es mostra l’altra Eivissa que no és només festa», demostrant un desconeixement «vergonyós» cap a la institució de la que n’és responsable. A de Sans també es demanarà si té prevista alguna actuació davant la problemàtica dels lloguers de pisos a Eivissa o «si considera que la mesura més efectiva per donar solució al problema és l’assistència a manifestacions».

El bloqueig del Departament de Mobilitat ha motivat part de les preguntes del PP i es demanarà a Pepa Marí si té pensat seguir amb l’ocurrència del ferri a Santa Eulària en comptes d’accelerar l’inici de les obres de la carretera. També es preguntarà pel compromís del coordinador de Mobilitat de connectar els carrils bici de Puig d’En Valls i Jesús amb Vila i del que, fins ara, no es té notícia. Costa, davant els reiterats anuncis del Consell, demanarà si està previst algun canvi normatiu per combatre l’intrusisme en transport la propera temporada.

Altres qüestions que es tractaran al Ple seran els pagaments de les places concertades a la Residència Reina Sofía i les demandes de l’associació de Cristòbal Colom eivissenc.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *