El PP demana que hi hagi un helicòpter contraincendis a l’illa d’Eivissa tot l’any

El PP demana que hi hagi un helicòpter contraincendis a l’illa d’Eivissa tot l’any

Eivissa, 14 de març, 2017.- La diputada popular Maria José Ribas ha recordat avui al Parlament la necessitat que l’illa d’Eivissa compti amb mitjans aeris contraincendis durant tot l’any. Ribas ha explicat a la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, que els ciutadans d´Eivissa “no entenem que quan es produeix un incendi s’hagi d’esperar que els efectius aeris arribin des de Mallorca, encara que el temps sigui el que toca. Si l´helicòpter hi hagués set a l´illa d’Eivissa el passat dilluns 6 de març, quan es va produir l’incendi de ses Feixes, ben segur que aquest foc haguera tingut  menys importància i només per això, ja ens val la pena”, assegura Ribas. “Sabem que s´ha d´estudiar tècnicament, però reclamem que es faci. El serveis d´emergència a Eivissa feren a l’incendi de ses Feixes una gran feina, com ho fan sempre, però el que tenim clar, és que si haguéssim disposat d´un mitjà aeri a Eivissa, el foc s´haguera pogut apagar molt abans”.

La diputada popular ha incidit en que, encara que enguany s´avanci l´arribada de medis aeris a Eivissa a mitjans d’abril (de fet , quan el Sr. Company era Conseller , ja va avançar la data de la campanya contra incendis, després de l´incendi declarat a Es Cubells a l´abril de 2014) és necessari que l’illa disposi d’helicòpter contraincendis tot l’any.  “Al 2014 totes les forces polítiques del Consell d´Eivissa votaren per unanimitat, demanar al Govern més mitjans per combatre els incendis. i que Eivissa comptes durant tot l´any almenys d´un mitjà aeri, i no només durant la temporada de risc d´incendis. Encara que llavors no va poder ser, principalment perquè la situació econòmica no ho va permetre., creiem que pot ser hauríem d´anar pensant-hi i que, després de dos anys de govern progressista, no hem vist cap voluntat per dotar a Eivissa d’aquests mitjans”.

PREGUNTA SOBRE LA SUPRESSIÓ DEL CICLE D’EBANISTERIA A L’ESCOLA D’ARTS

Per altra banda, la diputada popular Sara Ramón ha lamentat que Conselleria d’Educació continuï endavant amb el seu pla de desmantellar el grau mitjà d’Ebanisteria de l’Escola d’Arts d’Eivissa. Ramón ha preguntat al conseller Marti March per què el fan desaparèixer quan podrien adaptar-ho a grau superior de manera progressiva: “L’aplicació del Real Decret 219/ 201 de 27 de Març sí estableix que es suprimirà el Pla d’Estudis de grau mitja de tècnic en Ebenisteria per convertir-se en grau Superior, però a les Escoles d’Art d’Espanya el canvi s’està fent de forma progressiva i aquí directament el volen suprimir”, ha explicat Ramón. “L’adaptació a grau superior enriquiria l’oferta educativa de la nostra illa i suposaria una ampliació dels coneixements que es complementarien amb el cicle de Forja Artística. D’aquesta manera no perjudicarien els futurs alumnes sinó que se’ls permetria millorar molt la seva formació”.

La diputada popular ha assegurat que la inversió per impartir la nova titulació és mínima, i hi ha suficients matriculats “però des de Conselleria d’Educació només tenen en compte la xifra de l’alumnat que està fent el projecte final per justificar la seva decisió”. Balears lidera l’abandonament escolar i no experimenta cap millora respecte al 2015. Segons dades de l’EPA, el 26.8% de jóvens entre 18-24 anys no tenen més estudis més enllà de l’etapa obligatòria. “A Educació tenen molts de ‘plans d’èxit’, molt de parlar de dinamitzar la FP, els sento a dir molts de plans… però la realitat es que podrien perfectament oferir el grau superior d’Ebenisteria a Eivissa que a prou mancances i limitacions ja tenim i opten per eliminar-lo. Li prec al conseller March, per veu de molta gent, que s’ho repensi”.

 

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *