El PP demanarà actuacions urgents després de dos anys i mig de paràlisi al Consell d’Eivissa

El PP demanarà actuacions urgents després de dos anys i mig de paràlisi al Consell d’Eivissa

Eivissa, 27, setembre, 2017.- El grup popular del Consell Insular d’Eivissa defensarà el proper divendres un total de cinc mocions amb propostes de diversos àmbits, atès el bloqueig que pateix la màxima institució insular i que s’ha evidenciat més al llarg d’aquest estiu. «Després de dos anys i mig de legislatura, el Consell segueix sense oferir cap resposta als problemes que pateix l’illa», ha explicat el portaveu del grup, Mariano Juan, qui ha denunciat que els actuals responsables polítics de la màxima institució insular estan més pendents de les seues tensions internes que de fer feina per a Eivissa.

«S’han limitat a governar a colp de moratòria i, pel que veim, pareix que també s’han aplicat una moratòria a la seua activitat, que es troba totalment paralitzada», ha afegit el conseller, qui ha destacat els creixent retard en les cites de la ITV i en el pagament de les subvencions, les nul·les inspeccions i sancions en matèria de lloguer turístic il·legal o la situació de l’HRA Cas Serres on els professionals ni tan sols poden agafar les vacances, entre d’altres. En les darreres setmanes, Govern i Consell han protagonitzat un «partit de tenis» en relació amb el tractament dels fangs, passant-se la pilota d’una banda a l’altra i sense oferir cap solució a l’Ajuntament de Santa Eulària. A més, tot i el compromís del president del Consell de pagar al Consistori l’import corresponent al tractament de fangs, la màxima institució ha interposat un contenciós contra l’Ajuntament. Per tot això, i per la inexistent implicació del Consell en resoldre aquest problema, el PP demanarà divendres que el Consell adopti una solució immediata per fer front a aquest pagament pendent.

Per altra banda, el grup popular del Consell d’Eivissa, donant suport a les reivindicacions del poble de Jesús, presentarà una moció amb proposta d’acord per organitzar una exposició al poble que doni a conèixer els treballs de restauració realitzats al retaule de la seua església.

En matèria de carreteres, una competència abandonada en la present legislatura, el PP sol·licitarà que el Govern de les Illes Balears transfereixi als consells insulars els 15 milions rebuts de l’Estat emmarcats en el protocol d’intencions firmats entre la Comunitat Autònoma i l’Estat i reconeguts en els Pressupostos Generals de 2017. A la vegada, s’instarà a la celebració d’un conveni interadministratiu entre Govern i Consell que reguli les transferències a realitzar a la institució eivissenca derivades de les transferències que es realitzin a favor de la Comunitat per al desenvolupament d’actuacions inversores en matèria de carreteres en el pressupost de 2017 i següents.

Per la seua banda, el conseller Vicente Roig demanarà la creació d’un fons d’impuls a les zones comercials d’Eivissa (FIZCE) ateses les nombroses queixes i problemes denunciats pel sector en les darreres setmanes. «Els ajuntaments i associacions de comerciants necessiten la implicació del Consell per poder fer una planificació més àmplia de reconversió i modernització de les estructures i zones comercials de la nostra illa», ha explicat Roig, qui també demanarà la constitució i convocatòria del Consell Sectorial de Comerç de l’illa, un òrgan que no s’ha convocat tot i que duim gairebé dos anys i mig de legislatura. Finalment, Roig ha explicat que, davant el perillós discurs de l’esquerra contra el turisme, que suposa la nostra principal indústria, es demanarà que es condemnin els actes vandàlics o manifestacions fòbiques contra els interessos turístics de l’illa.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *