Salut: el PP demana l’equiparació amb Canàries de la indemnització per residència per als professionals sanitaris

Salut: el PP demana l’equiparació amb Canàries de la indemnització per residència per als professionals sanitaris

11, març, 2020

La diputada popular Tania Marí ha interpel·lat aquest matí la consellera de Salut, Patricia Gómez, en relació amb les “insuficients polítiques de fidelització del personal sanitari davant l’escandalós dèficit de personal sanitari que patim, especialment de metges”, i ha afegit que “el Govern està asfixiant el personal sanitari amb plantilles al límit”. En aquest sentit, ha recordat que “Can Misses té les llistes d’espera més llargues de tots els hospitals de Balears, amb una espera quirúrgica disparada i ara també UVI mòbils inoperatives per la falta de facultatius, com és el cas de la de Santa Eulària els dies 29 de febrer i 1 de març”. 

Marí, que ha agraït la “extraordinària” feina dels professionals, ha recordat que en la passada legislatura, “Gómez es va negar a reconèixer la falta d’especialistes tot i que el PP va reclamar mesures efectives en tot moment, així com més previsió i planificació”, una exigència que també fan els sindicats. La diputada també ha posat en relleu “les contradiccions de la consellera, qui en 2019 va negar falta de personal i va acusar el PP de viure a una altra Comunitat Autònoma per reclamar més sanitaris i ara, quatre anys i mig després ho reconeix però no actua. Li vam dir en gener de 2019 ara li reiteram que no ha estat capaç d’incrementar la plantilla de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera”. 

La diputada popular ha demanat “prioritat amb aquest tema i mesures de fidelització urgents i ha exigit que s’equipari la indemnització per residència del personal sanitari de Balears amb Canàries. Es tracta d’una mesura justa i necessària i es pot finançar a través del REB o del deute sanitari que té pendent, però s’ha de fer”. 

En clau econòmica, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha mostrat “la gran preocupació que suposa la brutal pujada d’impostos que vol portar a terme el Govern de Pedro Sánchez als ciutadans espanyols en generals i als de Balears en particular”. Així, ha assegurat que “resulta especialment preocupant l’harmonització fiscal anunciada per la ministra Montero a l’impost de successions, que podria suposar multiplicar per 5 el pagament que hem de fer els balears en rebre una herència. A més, aquest increment compta amb el consentiment i total beneplàcit d’Armengol i els seus socis populistes i separatistes”.

Per la seua banda, el diputat popular Mariano Juan ha qüestionat l’eficàcia del decret de mesures urgents en matèria d’habitatge aprovat pel Govern “davant la fracassada Llei d’Habitatge que ells mateixos varen aprovar” i ha assegurat que “aquesta rectificació arriba tard”. Juan també ha recordat que “a causa de la derogació de la Llei del Sòl del PP, els planejaments a Eivissa estan paralitzats i no hi ha manera d’aprovar ni un”.

Virginia Marí ha preguntat si s’han establert compensacions per als pescadors mallorquins i menorquins afectats per les bales de palla que han recollit amb les seues xarxes al canal de Mallorca-Menorca durant 2018, 2019 i 2020.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *