Aprovada la PNL del PP per dotar a l’illa d’Eivissa de mitjans aeris contra incendis de març a novembre

Aprovada la PNL del PP per dotar a l’illa d’Eivissa de mitjans aeris contra incendis de març a novembre

La diputada popular Maria José Ribas va defensar a la Comissió de Medi Ambient del Parlament de les Illes Balears, una proposició no de llei per tal que el Parlament insti al Govern a disposar de suficients recursos humans i tècnics de lluita contra el foc, assegurant la presència d’almenys un mitjà aeri amb base a les illes d’Eivissa i Menorca durant els mesos compresos entre març i novembre de cada any. Aquesta proposta va sortir endavant amb els vots a favor de PSOE, PI i Gent per Formentera. Podem, Més per Mallorca i Més per Menorca votaren en contra.

Ribas va recordar que aquesta proposta es va presentar a rel del darrer incendi que es va patir a Eivissa, a ses feixes de Vila el passat mes de març. «Però, per desgràcia, en tenim molts altres exemples», va explicar la diputada popular. «A l’illa d’Eivissa hem patit aquests darrers anys diversos incendis i precisament, els que han tingut un major perill s’han produït fora de la temporada de risc elevat d’incendis. I això, és fàcil que ho relacionem directament amb el fet que la resposta contra aquests incendis no ha set tan ràpida, pel fet de no tenir mitjans aeris a l’illa». Per a Ribas, quan l’incendi es produeix fora de temporada, el temps de resposta és necessàriament major quant als efectius aeris, perquè s’ha d’esperar que venguin de Mallorca.

«La gran feina que fan tots els serveis d’emergència i d’extinció d’incendis és inqüestionable, i s’ha fet una important tasca en l’àmbit de prevenció i s’ha aconseguit un destacament de la UME permanent… però teníem pendent la reivindicació  que es compti amb mitjans aeris contra incendis, amb base a l’illa d’Eivissa, durant més mesos a l’any, que puguin cobrir tant a Eivissa com a Formentera d’una manera ràpida i eficaç. I ara ja tenim el compromís que l’any qui ve podrà ser així. Un gran avanç per a la lluita contra el foc a les nostres illes», ha explicat Ribas. «L’efectivitat en la lluita contra els incendis forestals, passa per la immediata reacció en el moment de l’inici del foc i hem donat una passa molt important en aquest sentit per a Eivissa, Formentera i Menorca amb l’aprovació d’aquesta PNL».

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *