El bloqueig de Mobilitat, l’incompliment dels acords de govern i l’impagament al Fons Pitiús centraran les iniciatives del PP al ple de divendres

El bloqueig de Mobilitat, l’incompliment dels acords de govern i l’impagament al Fons Pitiús centraran les iniciatives del PP al ple de divendres

El PP del Consell ha presentat aquest matí les iniciatives que portarà al proper ple de la institució, on es demanarà al president per la inclusió en el repartiment de l’ecotaxa de projectes ja previstos prèviament, així com per les declaracions de la presidenta del Govern, Francina Armengol, assegurant que ha aplicat «mesures contundents» en matèria de control i eradicació de serps. El portaveu del Grup Popular, Mariano Juan, ha explicat per la creació d’una comissió de transparència en els primers 30 dies de legislatura. També es demanarà per la ubicació alternativa al Centre de Menors tot i que en 2015 l’equip de govern es va comprometre a donar-la en un termini màxim de tres mesos.

A més, Juan ha qüestionat la transparència del document presentat per Podemos sobre el grau de compliment dels acords del Consell i, en conseqüència, es demanaran explicacions a Viviana de Sans a través d’una interpel·lació. En relació a l’escassa transparència, el PP ha recordat que, un mes després, el Consell encara no ha informat del nombre de d’al·legacions a la Norma Cautelar en matèria de Territori i, per tant, es demanarà aquesta dada.

El PP del Consell demanarà a l’equip de govern el pagament urgent dels 300.000 euros que deu al Fons Pitiús (150.000 euros corresponents a 2015 i 150.000 a 2016). «No han pagat aquesta entitat en tota la legislatura i això implica la paralització de projectes que no es podran dur a terme», ha explicat la consellera popular Maria Ferrer.

També s’ha posat de manifest el «bloqueig sense precedents» que viu el Departament de Mobilitat de la institució, que afecta nombrosos projectes i, per tant, repercuteix negativament en Eivissa i en els seus ciutadans. En aquest sentit, la consellera Pepa Costa ha recordat que «es perd el temps anunciant nous impostos però, en canvi, no hi ha notícies ni de la licitació ni de l’inici de les obres de la carretera de Santa Eulària, ni de l’accés a Jesús, ni s’executen projectes nous ni els heretats». D’aquesta manera, es demanarà que no es creïn noves figures impositives, la reparació immediata de la via d’accés a Jesús i la licitació i inici de les obres de la carretera de Santa Eulària en 2017.

Finalment, es preguntarà el nombre d’arbres afectats per la xylella fastidiosa, el finançament de sa Coma, els reglaments d’ús de xarxes socials institucionals i de promoció, la restricció de vehicles en platges i la política d’habitatge després de les declaracions del conseller del Govern Marc Pons.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *