El PP lamenta que Educació no vulgui refer el Pla d’Infraestructures Educatives de forma coordinada amb els consells escolars

El PP lamenta que Educació no vulgui refer el Pla d’Infraestructures Educatives de forma coordinada amb els consells escolars

Per als populars no és just per a Eivissa que les noves infraestructures educatives les hagin de pagar els ajuntaments

 

Eivissa, 14, febrer, 2017.- Sara Ramón, diputada popular al Parlament de les Illes Balears, ha demanat avui al conseller d’Educació, Marti March, conèixer quines infraestructures educatives finançarà el Govern Balear durant aquesta legislatura a Eivissa.

I és que, tal com ha exposat la diputada popular, després de més de 20 mesos de govern progressista, no hi ha cap infraestructura educativa iniciada de les molt urgents i necessàries a Eivissa, deixant de banda les que no poden esperar al 2019 “La nostra illa pateix un greuge comparatiu en relació a les inversions del Govern Balear en centres educatius. Però per desgràcia no és l’únic exemple que patim: varen llevar al Consell d’Eivissa 1 milió d’euros de finançament de promoció turística, en el repartiment de l’ecotaxa s’hi han inclòs inversions que ja estaven adjudicades fa mesos”, ha recordat Ramón, “i pel que fa a educació vàrem començar el curs amb els recursos sota mínims en professorat de suport per l´ educació inclusiva. La història continua ara amb el Pla d’ Infraestructures Educatives, on es deixen de banda algunes que no poden esperar al 2019 com és el IES Eivissa”.

La diputada popular li ha senyalat al conseller d’Educació que la majoria de centres que han anunciat per Eivissa, són els ajuntaments qui avançaràn l´inversió per la seva construcció, “una fórmula útil però desproporcionada a Eivissa, on un 50% es farà a través d’aquesta fórmula. No hem d’oblidar que volen firmar nous convenis quan no han donat compliment als de la passada legislatura, com la segona fase l’ IES Santa Eulari i el mòdul de Formació Professional de Nautica. I Eivissa tindrà durant aquesta legislatura l’Escola Oficial d’Idiomes i l’Escola d’ Hosteleria, això si: ho pagarà el Consell d’ Eivissa, consellería no desemborsará ni un euro”.

Ramón ha explicat que durant la passada legislatura es va fer un gran esforç a l’illa d’Eivissa per dotar-la de centres educatius, “quan el deute és històric també ho ha de ser el finançament, a més Eivissa és l’illa amb un increment més gran d’alumnat de primària i alumnat nouvingut, això fa que les necessitats siguin també més urgents”. Per això, la diputada popular ha demanat al conseller que refacin aquest Pla d’Infraestructures de forma seriosa i coordinada amb els consells escolar i amb un mapa escolar, i ha lamentat que no s’hagi acceptat aquesta proposta. “I la pròxima volta que el conseller d’Educació visiti l’illa sigui per dur anuncis i compromisos reals, i no per fer-se la foto. Eivissa no es mereix aquest maltractament”.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *