El PP qüestiona l’actuació del Govern a s’Estany des Peix: “sancionaran aquest despropòsit o miraran cap a una altra banda?”

El PP qüestiona l’actuació del Govern a s’Estany des Peix: “sancionaran aquest despropòsit o miraran cap a una altra banda?”

14, junio, 2022

La diputada Tania Marí ha traslladat al Parlament de les Illes Balears el projecte de s’Estany des Peix a Formentera, amb “la impactant passarel·la i els morts de formigó que ha instal·lat el Consell de Formentera a un espai protegit”. Cal recordar que aquest indret es troba dins una llacuna des Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera i dins Xarxa Natura 2000.

La popular ha denunciat que el projecte que es va publicitar no és el que s’està executant i ha demanat al Govern “si té pensat portar a terme actuacions sancionadores contra aquest despropòsit o si mirarà cap a una altra banda”. En aquest sentit, ha recordat que “es va anunciar un sistema mixt de fondejos ecològics i una passarel·la amb pantalans desmuntables per a embarcacions. Els ciutadans de Formentera es demanen on ha quedat això”.

“Es tracta d’un projecte que compta amb 650.000€ subvencionats amb l’impost de turisme sostenible. Considera que és sostenible aquesta infraestructura i que no provoquen cap impacte tots els blocs de formigó que han llençat a s’Estany? Desconeixem qui va decidir modificar el projecte, desconeixem qui és el responsable d’aquest canvi substancial i desconeixem si la Conselleria balear de Medi Ambient coneixia aquestes modificacions. Entenem que també hi ha d’haver un informe d’impacte ambiental, el que no podem entendre és que la Direcció General d’Espais Naturals accepti un projecte que modifica una passarel·la flotant per tonelades de formigó”, ha exposat.

“Els ciutadans mereixen unes explicacions sinceres, transparents, saber qui va canviar el projecte executiu i qui n’és el responsable”. Finalment, Marí ha posat de relleu “la falta de lideratge, de coordinació i de previsió del PSOE. Els hi passarà factura”.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *