El PP sol•licita que es preguin mesures per a fidelitzar als professionals sanitaris de les diferents àrees de Salut

El PP sol•licita que es preguin mesures per a fidelitzar als professionals sanitaris de les diferents àrees de Salut

El diputat Vicent Serra assegura que la falta de personal a l’Ib-Salut, especialment de metges, és i hi ha set, una de les causes de les disfuncions assistencials en aquest darrer any i mig

El grup parlamentari popular, a través del diputat Vicent Serra, va presentar ahir a la Comissió de Salut una Proposició No de Llei perquè el Parlament insti a la Conselleria de Salut del Govern perquè proposi als sindicats d’àmbit sanitari de la Comunitat amb representació a l’Ib-Salut, que es continuï amb les negociacions d’aquelles mesures, incloses les de caire econòmic, que suposin una major fidelització dels professionals de les diferents àrees de salut.

La proposta, que va sortir endavant per unanimitat, després que s’inclogués una esmena dels altres grups, té com a principal objectiu evitar la carència de professionals mèdics que hi ha a les nostres illes, sobretot metges especialistes en Medicina de Família i en altres especialitats com pediatria, anestesia o radiologia. Segons va explicar el diputat Vicent Serra, “una de les raons d’aquesta carència és la falta de mides de fidelització i, dins d’aquestes, les relacionades amb la carestia de vida a la Comunitat”.

Serra va posar com a exemples d’incentius que ja s’estan aplicant a altres comunitats amb una problemàtica semblant, com a Canàries, on tant les illes majors com les menors tenen incentius econòmics més alts que a Balears. “A Formentera ja existeix aquest plus de residència més un plus per anys d’antiguitat i, per altra banda, amb la finalitat de fidelitzar el personal sanitari es va agafar el compromís d’habilitar una desena d’habitatges per personal al vell Can Misses però a dia d’avui no hi ha més que dos”. “El que volem és que no es torni a produir cap disfunció assitencial al servei de Salut de les Illes Balears”, ha concluit Serra.

PNL SOBRE ATENCIÓ A LA DROGODEPENDÈNCIA

Per altra banda, la diputada popular Tania Mari, també va defendre a la Comissió de Salut una PNL perquè el Parlamet insti al Govern a integrar dins d’Atenció Primaria els Centres d’Atenció a drogodependències que actualment depenen d’altres institucions o entitats, i els assumeixi abans que finalitzi l’any 2018. Aquesta PNL també va ser aprovada per unanimitat, amb esmena dels altres grups.

La diputada popular va explicar que a març de l’any passat es va aprovar per unanimitat una PNL que reclamava la necessitat de definir el model assitencial de la drogodependència a la nostra comunitat, a vegades mal finançat i amb pocs recursos, perquè s’integri dins d’Atenció Primaria, per dependre directament d’Ibsalut . “A pesar que es va aprovar per unanimitat, aquesta redefinició del model assistencial no s’ha realitzat, ni s’ha informat que s’estigués treballant, i és per lo que volem insistir, sobretot perquè va ser un acord pres per unanimitat i que no s’ha complit”.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *