«És alarmant que s’encarregui de les residències la mateixa persona que va deixar caducar l’acreditació de l’HRA de Cas Serres»

«És alarmant que s’encarregui de les residències la mateixa persona que va deixar caducar l’acreditació de l’HRA de Cas Serres»

Eivissa, 21 de juny, 2018.- El grup popular del Consell Insular ha mostrat la seua preocupació per la gestió de les residències insulars de sa Serra i Can Blai, en relació amb la creació d’un futur ens que gestioni aquests centres. «És molt alarmant que la responsable d’aquesta gestió sigui la mateixa persona que va deixar caducar l’acreditació de Cas Serres com a hospital perquè es va oblidar de remetre la documentació a temps», ha explicat el portaveu Mariano Juan, en referència a la consellera Lydia Jurado.

«La consellera no només no ha solucionat cap dels problemes que afecten les competències del seu Departament, sinó que en molts de casos els ha agreujat o, fins i tot, n’ha creat de nous, fet que evidencia que la dificultat és la consellera mateixa. Si Jurado tengués interès pels serveis socials de l’illa, fa mesos que hauria d’haver dimitit i deixar pas a algú amb capacitat de gestió. A més de deixar caducar l’acreditació de l’HRA de Cas Serres, en tres anys no ha fet res: el centre de Menors segueix a sa Coma tot i haver assegurat que era prioritària una nova ubicació atès el mal estat de les instal·lacions», ha explicat Juan, qui ha afegit que «ni tan sols és capaç de gestionar els tràmits ordinaris de la institució, com són les ajudes a la discapacitat, que sempre s’han pagat en desembre o màxim en gener i actualment hi ha 160 famílies pendents de cobrar les de l’any passat. O com en el cas del Fons Pitiús, entitat amb qui es s’ha arribat a acumular un deute de 450.000 d’euros i enguany, després de la pressió d’aquest grup (que va ser qui va informar d’aquest impagament) s’han abonat amb tres anys de retard».

«És incomprensible que el gran absent de la institució, el president Vicent Torres, encara no l’hagi destituït. Fa unes setmanes volia la dimissió de Vericad perquè no li va agradar el seu vot en contra però, en canvi, davant la gravetat dels fets en matèria de benestar social que està causant la consellera, Torres calla», ha afegit Juan, qui ha assegurat que «no entén en absolut que el màxim responsable calli per complet». A més, fa tres anys que el president del Consell, Vicent Torres, vegeta en la institució i és precisament la seua desídia la que genera perjudicis per a persones amb discapacitat, exclusió social o en situació de dependència», ha conclòs.

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *