Sara Ramón: “Educació no és conscient de la urgència que existeix a Eivissa en infraestructures educatives”

Sara Ramón: “Educació no és conscient de la urgència que existeix a Eivissa en infraestructures educatives”

Eivissa, 26, setembre, 2017.- La diputada del grup parlamentari popular Sara Ramón ha preguntat aquest matí al conseller d’Educació si té previst ampliar el Pla d’Infraestructures Educatives a les Pitiüses tenint en compte la urgència que hi ha a Eivissa i Formentera de nous centres educatius.  I és que tal com ha assenyalat la diputada popular, “el Pla d’Infraestructures ha demostrat ser totalment insuficient, sense donar resposta a les necessitats reals de les Pitiüses i, a més, deixa de banda infraestructures molt urgents que no poden esperar al 2019, com és el cas de l’IES Eivissa”.

Segons Ramón, és totalment decepcionant escoltar el conseller dient que el pla no s’ampliarà perquè és ‘l’idoni’ i tan sols s’està a l’espera dels terrenys per poder començar amb els nous centres, quan duim ja dos anys escoltant les mateixes excuses i veient com Educació es dedica a posar «parxes» per amagar una realitat: que a les Pitiüses “no s’està fent feina en matèria d’educació i que tenim molts de problemes pendents de resoldre que no agafen a ningú per sorpresa perquè es venen advertint des del món educatiu ja fa temps”.

Així, ha recordat que el curs 2015/2016 es va iniciar amb 16 alumnes sense escolaritzar a l’inici de curs, per la falta urgent d’ un nou centre a Cala de Bou; el curs 2016/2017, amb 450 alumnes més que l’ any anterior, 222 sol·licituds de nouvenguts,  es varen haver d’instal·lar tres aules modulars, amb un increment de les ràtios fins a 29 alumnes; al curs 2017/2018 tenim la creació de tres grups més i instal·lació de dos aules modulars més, el que suposa un total de 27 a les Pitiüses. “Per tant, el Pla d’Infraestructures no respon a les necessitats reals de les Pitiüses i per això demanam conèixer si la Conselleria d’Educació té previst ampliar-ho”.

“El pla ha demostrat ser totalment insuficient, que com a únic objectiu té ‘contentar’ els seus socis, no permet complir l’acord marc firmat amb els sindicats per baixar ràtios ni permet reduir aules modulars. El Sr. March està fent una gestió nefasta, amb obres en marxa a l’inici de curs i aules modulars que no donen seguretat a les famílies, pistes esportives tancades a causa del seu mal estat. I per a tot, moltes excuses: el primer any perquè no va tenir temps de planificar; el curs passat s’excusava amb unes xifres d’escolarització reflex del turisme i enguany la culpa és del Partit Popular, i així sempre, sempre hi ha un culpable, menys ells que són els que governen”.

La diputada popular ha lamentat que, en matèria educativa a les Pitiüses, “anam per una legislatura perduda: amb zero infraestructures educatives noves, amb més barracons i més alumnes per classe, tot baix la incapacitat de gestió del conseller Martí March i el federalisme interior practicat pel Govern de Francina Armengol que està ofegant les Pitiüses

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *