El Partit Popular d’Eivissa mostra el seu suport a la concentració del personal sanitari contra el decret del català

El Partit Popular d’Eivissa mostra el seu suport a la concentració del personal sanitari contra el decret del català

Eivissa, 21, febrer, 2018.- El Partit Popular d’Eivissa ha mostrat el seu suport a la concentració convocada per demà dijous pel personal sanitari (SIMEBAL i CSIF) contra el decret del català i ha lamentat que s’hagi hagut d’arribar a aquest punt «per les polítiques d’imposició del Govern d’Armengol, que estan generant conflictes on abans no els hi havia «.

Els populars han reiterat que el català ha de ser un mèrit en l’àmbit sanitari, no un requisit, i que la seva imposició, com pretén el Govern, l’únic que genera és rebuig i una minva dels serveis sanitaris «ja que estam veient com borsins i convocatòries de places queden desertes perquè els que es presenten no acrediten el coneixement del català «.

«Creim que el debat no ha de ser la llengua, sinó garantir i oferir una correcta assistència sanitària» afirmen els populars. L’Ib-Salut està acumulant a les illes, i concretament a Eivissa, problemes que precisen d’una atenció urgent: manca de personal sanitari, saturació a urgències, retards en les llistes d’espera quirúrgiques, falta d’anestesistes i radiòlegs … «Aquests són els problemes que cal atendre de manera immediata i efectiva, no aturar-se al conflicte creat de la llengua «.

Finalment, els populars entenen que el coneixement i el foment del català a les illes s’han de defensar, però per vies diferents de la generació de conflictes. «La nostra comunitat és bilingüe i el foment de les dues llengües cooficials ha de ser un objectiu per a tots i evitar que, amb decisions com les del Govern d’Armengol, basades en el radicalisme, s’acabi provocant el rebuig al coneixement del català. Això no es pot permetre «.

 

 

 

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *