El PP d’Eivissa presenta al·legacions al pla  de Transports perquè els encareix i no  resol els problemes de mobilitat

El PP d’Eivissa presenta al·legacions al pla de Transports perquè els encareix i no resol els problemes de mobilitat

7, agost, 2018. El Partit Popular d’Eivissa, a través de la seua Comissió de Mobilitat, ha presentat al·legacions al Pla Insular de Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera de l’illa elaborat pel Consell Insular d’Eivissa, així ho han anunciat aquest matí la consellera popular Pepa Costa i el coordinador de la comissió de Mobilitat del PP, Salvador Losa. La consellera ha demanat el «replanteig general» d’aquest projecte atesa la importància i impacte d’aquest per als futurs anys: «no és un pla seriós ni rigorós, han passat tres anys venent que seria la solució al transport de l’illa i la realitat és que únicament inclou la integració amb el transport escolar i això no solucionarà res. Un pla de transport públic ha de buscar l’equilibre social, econòmic i sostenible, amb unes tarifes raonables i no amb el seu encariment, que repercutirà en el bitllet de l’usuari, tal i com recull aquest pla», ha explicat. «Aquest pla ha suposat una gran decepció», ha conclòs.

Per la seua banda, Losa ha coincidit que «aquest pla no suposa cap millora sobre l’actual, i a més suposa un sobrecost del 67% respecte de l’anterior contracta. Aquest import el cobreixen amb un increment dels ingressos dels usuaris (que pot ser increment de les tarifes si els usuaris no augmenten), una aportació de 2,5 milions del Govern corresponent al transport escolar i una aportació addicional del Consell de 2 milions que té un informe que qüestiona aquesta aportació».

A més, el coordinador ha denunciat que el pla no tracta sobre la integració de les línies urbanes sobre les interurbanes, a més del fet que «el pla recull que haurà un encariment de les línies per donar cobertura al nucli urbà i no se sap qui farà front a aquests costs, perquè seran els propis usuaris». També ha qüestionat l’habilitació de carrils específics per a bus i ha instat el Consell a comprovar la seua viabilitat abans de fer anuncis que poden no ser «real».

Respecte la integració del transport escolar, Losa ha assegurat que «les millores de servei es plantegen sobre la integració de les rutes escolars amb les regulars, un fet que no millora en absolut el serveis, a més de l’increment de costos. D’aquesta manera, els usuaris que hagin d’utilitzar el transport escolar estaran sotmesos a una plaça que pot ser-hi o no i que a més estarà condicionada al període lectiu i a l’horari d’entrada i sortida».

Quant a la publicitat, des del PP es considera fonamental que el pla amplii les freqüències de llarg recorregut i, d’altra banda, acoti els ingressos en aquest concepte per mantenir la imatge del transport públic.

En relació amb les parades, Costa ha assegurat que en no se’n ha arreglat cap durant tota aquesta legislatura, motiu pel qual es necessita un pla urgent que les condicioni. Finalment, la consellera ha destacat la paràlisi manifesta del Consell Insular i ha recordat que no hi ha novetats del projecte de remodelació del primer cinturó de ronda ni de l’obertura del Cetis, ambdós «amplament anunciats i escenificats pel president del Consell i l’alcalde de Vila».

 

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *