El PP demana que s’inclogui la vacuna de la meningitis B dins el calendari de vacunacions infantil

El PP demana que s’inclogui la vacuna de la meningitis B dins el calendari de vacunacions infantil

5, febrer, 2020

La diputada popular Tania Marí ha defensat aquesta tarda una Proposició No de Llei per incorporar la vacuna contra la meningitis B dins el calendari de vacunacions infantil balear en 2020 i que sigui finançada pel Govern de les Illes Balears. Marí ha lamentat que “l’esquerra hagi votat en contra d’aquesta proposta tot i la importància d’aquestes vacunacions per als nostres nens i nenes”, i ha recordat que “a Balears la incidència de malaltia per meningococ és de les més elevades de l’Estat”.  

A més, ha afegit que “deu dels quinze casos de malaltia per meningococ registrats durant el 2018 a Balears eren del serogrup B, pel que existeix la vacuna comercialitzada com Bexsero. A les Illes Balears aquesta vacuna no està finançada per la sanitat pública, en canvi a altres comunitats autònomes com Andalusia, Castilla León o Canàries, sí”. 

Cal recordar que el Comitè Nacional de Vacunes i l’Associació de Pediatria Espanyola inclouen la vacuna Bexsero contra la meningitis B per tots els menors de cinc anys. Aquesta vacuna es reparteix en tres dosis: als 3 mesos, als 5 i la darrera entre els 12 i 15 mesos. Cada vacuna suposa un cost de 106€, les famílies de les Illes Balears han d’assumir un cost de 318€ per immunitzar els infants. “Encara que la sanitat pública balear no financi aquesta vacuna, els pediatres aconsellen als pares vacunar als fills contra la meningitis B”, ha conclòs. 

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *