Sara Ramón: “Una vegada més, Educació tracta els alumnes d’Eivissa amb discriminació, com a alumnat de segona, davant, per exemple, nens de Mallorca”

Sara Ramón: “Una vegada més, Educació tracta els alumnes d’Eivissa amb discriminació, com a alumnat de segona, davant, per exemple, nens de Mallorca”

Eivissa, 24, juliol, 2017.- La diputada popular Sara Ramón ha alertat avui de les conseqüències que pot tenir la falta d’implicació i planificació de la Conselleria d’Educació a l’hora de fer una distribució equitativa de l’alumnat estranger als diferents centres.

Ramón ha preguntat al conseller d’Educació quines mesures pensa prendre al curs vinent per donar solució a aquesta situació al centres de Cervantes i Vara de Rei a Sant Antoni, on prop del 80% de l’alumnat a les aules és estranger amb un 50-60% d’origen magrebí que en molts de casos, quan comencen escola amb 3 anys, no coneixen ni castellà ni català, un fet que dificulta la tasca dels docents.

La diputada popular ha recordat que es va posar en marxa un pla pilot per distribuir els alumnes de forma equitativa a diferents centres, “però per una part no tenia una base legal i per altra, els pares no portaven els nins als altres centres a l’estar allunyats del nucli urbà. Així, es va proposar també per part del Consell Escolar Municipal una zonificació per evitar aquesta concentració, però tampoc va rebre l’ aprovació per part de la Conselleria. En conclusió: no s’ha portat cap mesura per ajudar a la docència dins d’aquests centres” ha lamentat la diputada popular.

“El nombre d’alumnes estrangers a les aules de les Pitiüses ha augmentat un 14.5%, 5 punts més que a la resta de Balears però pel contrari, cap mesura a les Pitiüses perquè no s’ha arribat a cap acord per al repartiment equitatiu com si han fet a Inca o Felanitx. Volem solucions efectives ja”.

Per a Ramón el fet que aquesta problemàtica sí que s’hagi abordat a altres indrets com Inca i Felanitx, on s’ha signat un acord pel repartiment de l’alumnat estranger, “ens fa reiterar-nos en la nostra idea que per a Educació hi ha alumnes de primera i de segona, i a Eivissa, en aquest cas a Sant Antoni, els alumnes són per al Sr. March de segona: discriminats i a la llista d’espera de les solucions als seus problemes per part de Conselleria”.

 

Següent entrada:
Entrada anterior
Coneix més sobre...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *